Pericol major pe litoral! Care este plaja care se poate surpa în orice moment

Deja o privire în calendar ne arată că ne aflăm în a doua parte a lunii iunie, iar odată cu vara vine și perioada tradițională de vacanțe. La fel ca în fiecare an, mii de români merg pe litoral pentru a se relaxa, însă, la o stațiune faimoasă, plaja este în pericol de a se surpa! Află alături de Click! despre ce este vorba.

Faleza de la Costinești este în pericol de a se prăbuși
Faleza de la Costinești este în pericol de a se prăbuși

Deși putem fi surprinși de cât de repede au trecut zilele din calendar, adevărul rămâne că deja ne aflăm în a doua jumătate a lunii iunie. Iar odată cu înaintarea în vară, intrăm tot mai puternic și în sezonul estival, în care zeci de mii de români pleacă în vacanțe, pentru a se relaxa alături de cei dragi. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Fanatik, turiștii care aleg să meargă la una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoral pot fi într-un pericol major!

Mai precis, este vorba despre românii care se află la Costinești, unde întreaga faleză riscă să se surpe! Acest fenomen nu este deloc unul nou, în urmă cu mai bine de zece ani autoritățile demarând un proiect ce ar fi trebuit să redreseze situația. Lucrările efectuate tocmai în anul 2012 s-au finalizat prin ridicarea unor piloni de susținere, faleza dând, încă de pe atunci, semne că se poate prăbuși. Din nefericire, acești piloni nu mai există în acest an, deoarece s-au prăbușit în nisip.

Lucrările din anul 2012 ar fi trebuit să fie doar provizorii

Lucrările efectuate de autorități în anul 2012 ar fi trebuit să fie doar unele provizorii, însă, din nefericire, de atunci nu s-a mai făcut nimic pentru a asigura siguranța turiștilor de pe plajă. Autoritățile au montat panouri care avertizează oamenii despre pericol, însă lumea continuă să meargă pe faleză.

De altfel, s-a încercat soluționarea problemei, autoritățile efectuând chiar două licitații pentru companiile interesate de acest proiect. Din nefericire, niciuna dintre aceste companii nu a respectat cerințele impuse de către autorități, iar, astfel, problema persistă și astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net