Poluare alarmantă în București! Aerul a devenit irespirabil

Poluarea în București a atins cote record în această dimineață, iar oamenii s-au plâns că aerul este irespirabil. Garda de Mediu a confirmat statutul poluării accentuate din Capitală.

image

"Aer foarte rau in aceasta dimineata in Bucuresti, arata toate retelele de masurare! Evitati activitatile in aer liber!", se arată într-o postare a paginii Aer Live.

Gradul de poluare în București a făcut ca aerul să devină irespirabil

Comisarii Gărzii de Mediu au două ipoteze privind poluarea ce are în loc în București: poluarea poate proveni de la sistemul de încălzire a Capitalei sau e din cauza arderilor ilegale de deșeuri. Indiferent de cauza acesteia, gradul de poluare este intensificat de calmul atmosferic, dat fiind faptul că vântul bate cu doar 1km/h.

În urma calculelor efectuate de compania Aer Live, înregistrările au indicat calitatea aerului care se află în stadiul 4 și 5. Gradul de măsurare a aerului se realizează pe mai multe categorii, numerotate de la 1 la 6, reprezentând gradul de poluare și pericolul acesteia. În cea mai mare parte a Bucureștiului, gradul de poluare s-a aflat în jurul valorii de 4, iar în anumite zone a ajuns chiar la 5.

La postarea ce a făcut vâlvă în social media, mai mulți cetățeni din Capitală s-au plâns de aerul greu de respirat din București, mulți dintre aceștia căutând modalități prin intermediul platformei pusă la dispoziție de Aer Live pentru a sesiza Garda de Mediu, potrivit Antena 3.

De altfel, în zona în care dispozitivele sunt amplasate în cartierele Giulești Sârbi și Popești-Leordeni, calitatea aerului a atins nivelul 100 de PM2.5 - 155 ug/m3, gradul de poluare fiind unul foarte ridicat.

Poluarea a atins cote alarmante în ultimii ani în București, Capitala fiind considerată una dintre cele mai poluate orașe din Europa de Est, dat fiind numărul ridicat de persoane ce se află, dar și numărul în creștere de mașini ce utilizează un sistem cu combustie internă. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net