Povestea misterioaselor comori ascunse în Munții Ceahlău de către Petru Rareș. Nimeni nu a reușit să le găsească vreodată

Petru Rareș (1483 – 1546) a fost fiul lui Ștefan cel Mare și domn al Moldovei de două ori. De asemenea, se spune că avea o comoară fabuloasă, alcătuită din aur, arme, respectiv săbii, bijuterii şi multe altele. Potrivit unei legende, acesta ar fi ascuns-o în munți. Deși locul exact nu a fost deslușit nici până în prezent, există două teorii referitoare la ea.

Povestea misterioaselor comori ascunse de Petru Rareș / foto: Pixabay
Povestea misterioaselor comori ascunse de Petru Rareș / foto: Pixabay

Istoria Moldovei este plină de evenimente, fiecare mai mult sau mai puțin ieșite din comun. Ștefan cel Mare este cea mai proeminentă figură și este de la sine înțeles că atunci când vine vorba de persoana care a condus Moldova, numele lui trebuie menționat. Acest domnitor a avut mulți copii, dintre care unii au urcat pe tron. Petru Rareș a fost unul dintre ei.

A fost domn al Moldovei de două ori, prima dată între 20 ianuarie 1527 și 18 septembrie 1538, iar a doua oară între 19 februarie 1541 și 3 septembrie 1546. În jurul fiului lui Ștefan cel Mare se învârte și o legendă. Se spune că Petru Rareş avea o comoară fabuloasă. Comoara ar fi alcătuită din aur, arme respectiv săbii, bijuterii şi multe altele. Dar unde s-ar afla ea situată? Ei bine, acesta ar fi ascuns-o în munți, deși locul exact nu a fost deslușit nici până în prezent. Există, totuși, două teorii.

Unde este ascunsă comoara lui Petru Rareș

Prima spune că s-ar afla îngropată în satul Pietroasa, judeţul Suceava. După ce a aflat că turcii vor năpusti peste el, se spune că aici ar exista o aşa-zisă „Prelucă a lui Rareş”, unde şi-ar fi ascuns comoara. Cum în această regiune sunt destul de multe peșteri, grote, ziduri și multe alte urme ale trecutului, voievodul ar fi putut ascunde cu ușurință o comoară.

Cea de-a două variantă presupune că Petru Rareş ar fi putut să o ascundă în zona Munţilor Rarău, la Pietrele Doamnei. Aici s-ar afla o peșteră misterioasă, în care a intrat o dată o companie de militari (pe vremea lui Ceaușescu), şi nu a mai ieşit. Bineînțeles, se poate să fie doar o legendă urbană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
bloc apartamente FOTO Shutterstock jpg
venus de draguseni jpg
Pothi kalymnos jpg
image png
bancomat jpeg
acoperis luat de vant craiova foto via gds.ro
judetul constanta jpeg
ceai plante jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net