Prețul pepenilor de Dăbuleni a scăzut dramatic. Fermier: „Profit, de unde? Măcar să scoatem ce am băgat”

Anul acesta a fost unul extrem de dificil pentru cultivatorii de pepeni din Dăbuleni. După furtunile și grindina care au afectat grav culturile, canicula și-a făcut apariția, punând și mai multe presiuni asupra recoltei. Din această cauză, fermierii au fost nevoiți să își vândă pepenii la prețuri foarte scăzute, încercând doar să își recupereze investițiile făcute în cultivarea acestora.

Pepeni de Dăbuleni. Foto: arhiva.
Pepeni de Dăbuleni. Foto: arhiva.

Pepenii vânduți la prețuri de nimic

La târgul en-gros din Dăbuleni, prețul pepenilor a ajuns și la 50 de bani kilogramul, un preț mult sub așteptările producătorilor. Aceștia sunt dezamăgiți și nu mai speră la profit, ci doar la recuperarea costurilor investite.

Profit, de unde? Măcar să scoatem ce am băgat”, a spus pentru Gândul unul dintre producătorii locali, reflectând starea de nemulțumire generalizată.

De ce sunt prețurile atât de mici

Prețurile mici sunt atribuite unui dezechilibru între cerere și ofertă. Producătorii se confruntă cu o ofertă mai mare decât cererea, ceea ce a dus la scăderea prețurilor.

De ce nu se cumpără? Nici noi nu știm. 60, 70 de bani kilogramul. Mult mai ieftin față de anul trecut. Am ținut-o aici și s-a stricat…. 4 tone”, a declarat un alt producător pentru aceași publicație.

În Dăbuleni se cultivă peste 750 de hectare de pepeni din suprafața de peste 2.500 de hectare cultivate la nivelul județului Dolj. Oltenia rămâne o regiune importantă pentru cultivarea pepenilor verzi și vărgați, care, odată culeși, ajung în piețele din marile orașe. Alte zone importante pentru cultivarea pepenilor din România includ Brăila, Galați, Buzău, Timiș și Teleorman. Cu o recoltă de 140.000 de tone de pepeni verzi, România ocupă locul 4 în Uniunea Europeană.

De ce e bine să incluzi în dieta ta pepene verde

Pepenele verde este extrem de benefic pentru organism datorită conținutului ridicat de apă și a numeroaselor vitamine. Consumul de pepene verde ajută la hidratarea organismului, mai ales în timpul verii, când temperaturile sunt greu de suportat.

Pepenele verde este, de asemenea, eficient pentru cei care doresc să slăbească. Integrat într-o dietă echilibrată, acesta poate contribui semnificativ la pierderea în greutate datorită conținutului său scăzut de calorii. Poate fi consumat ca desert, oferind un gust dulce fără riscul de a adăuga kilograme în plus.

Anul acesta a fost unul extrem de provocator pentru cultivatorii de pepeni din Dăbuleni, care s-au confruntat cu condiții meteorologice dificile și o piață saturată. Cu prețurile pepenilor scăzând dramatic, producătorii încearcă acum să își recupereze măcar o parte din investițiile făcute. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net