Primul refugiat din Ucraina care a murit pe teritoriul țării noastre. Cazul a avut loc la Galați

Ultima actualizare:

Pe măsură ce din ce în ce mai mulți refugiați ajung pe teritoriul României, vor avea loc şi diverse tragedii, în ţara noastră. 

ambulanta femeie injunghiata 0 jpeg

La Galați, o femeie în vârstă de 84 de ani a decedat în urma unui stop cardio-respirator, în timp ce aceasta era cazată la campusul studențesc din oraș. 

Primul refugiat ce a decedat pe teritoriul țării noastre

Persoana în cauză avea un trecut medical cu mai multe afecțiuni, toate dintre acestea cunoscute, fiind în evidența medicilor. Aceasta a fost cazată alături de rudele ei în cadrul căminului studențesc din Galați, spațiu alocat refugiaților din Ucraina, pe fondul invaziei rusești.

În noaptea de duminică spre luni, femeia a suferit un stop cardio-respirator. Evenimentul a fost anunțat la 112, iar persoanei i s-au făcut manevrele de resuscitare timp de o oră. 

Până acum, aproximativ 600 de refugiați sunt cazați în Galați. 100 de persoane au fost cazate în blocul M11, din cartierul Micro 17. 

Conform datelor furnizate de Universitatea Dunărea de Jos din Galați, căminele studențești au o capacitate de cazare de aproximativ 770 de persoane. De asemenea, autoritățile din Galați sunt pregătite pentru a deschide alte spații necesare pentru găzduirea refugiaților, arată Adevărul.ro

La nivelul judeţului Galaţi a fost construit un grup de lucru, cu program non-stop 24/7, care va funcţiona la nivelul Prefecturii, unde există şi un translator specializate. Persoanele care vor să ofere sprijin pentru cetăţenii veniţi din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot apela la numerele de telefon: 0236/460.055 sau 0790.288.000, sau pot trimite un e-mail pe adresa următoare: umanitar@prefecturagalati.ro.

Acest punct de informare a fost pus la dispoziţie de Crucea Roşie şi a fost instalat cu ajutorul pompierilor. În centrul de informare vor fi în permanenţă voluntari, vorbitori de limbă ucraineană”, a anunţat Prefectura Galaţi. 

Citește și A cincea zi de război în Ucraina. Imagini prin satelit cu trupe ruseşti care se îndreaptă spre Kiev. Belarus, pregătit să atace direct Ucraina

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net