Problemele magazinelor care au renunțat la casieri: „Ascund în bagaje care sunt înfoliate cu aluminiu”

În era schimbărilor tehnologice, digitalizarea a devenit un element omniprezent în societatea noastră, influențând profund modul în care se desfășoară afacerile, în special în sectorul retail.

S-a înregistrat o creștere a furturilor din magazine. Foto: Shutterstock (Arhivă)
S-a înregistrat o creștere a furturilor din magazine. Foto: Shutterstock (Arhivă)

O tendință semnificativă în rândul comercianților este adoptarea automatizării magazinelor, o mișcare menită să transforme complet experiența de cumpărături.

Aceste magazine automatizate elimină necesitatea casierilor și a caselor de marcat tradiționale, oferind clienților o modalitate rapidă și eficientă de a-și finaliza cumpărăturile.

Pe de o parte, această schimbare aduce cu sine numeroase avantaje, precum accelerarea procesului de cumpărare pentru clienți.

Cu toate acestea, nu trebuie ignorate nici dezavantajele asociate cu digitalizarea. În timp ce aducerea tehnologiei în retail poate duce la eficiență și economii de costuri pentru comercianți, poate contribui și la scăderea numărului de locuri de muncă disponibile și poate intensifica problemele legate de furturi din magazine.

Un exemplu concret este reprezentat de un retailer care a implementat un sistem avansat de supraveghere, constând din camere de luat vederi și senzori de detecție a produselor pe rafturi.

În acest sistem, fiecare produs este asociat automat cu contul clientului în momentul alegerii, iar la finalizarea cumpărăturilor, produsele sunt adăugate automat pe bonul de plată. Acest proces simplificat permite clienților să plătească rapid și eficient, folosind cardul de plată.

Sistemul digitalizat a dus la o accelerare a numărului de furturi

Totuși, pe măsură ce retailul se îndreaptă către automatizare, unele preocupări rămân neadresate.

De exemplu, există temeri că reducerea numărului de locuri de muncă și absența personalului ar putea duce la o creștere a furturilor din magazine. Agențiile de securitate raportează deja un număr alarmant de astfel de incidente, care depășesc în prezent chiar și cazurile de spargeri din locuințe.

„Pleacă de la tiparul omului care încearcă să ascundă sub coș anumite produse mai scumpe. Sau sunt tiparele mai complexe în care ascund în bagaje care sunt înfoliate cu folie de aluminiu”, a declarat Flavian Crizboi, reprezentant al unei firme de securitate, citat de Adevarul.

Pentru unii comercianți, soluția la aceste provocări este revenirea la abordările tradiționale, care implică prezența personalului în magazine. În Marea Britanie și Franța, lanțuri de magazine au ales să rămână la aceste metode, recunoscând valoarea pe care o aduce interacțiunea umană în prevenirea furturilor și îmbunătățirea experienței clienților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net