Procesul lui Vlad Pascu va continua cu judecătoarea din Mangalia, care a umilit victimele accidentului de la 2 Mai

Cererea de abţinere a fost respinsă definitiv vineri în dosarul lui Vlad Pascu, la Judecătoria Mangalia. Decizia instanţei este irevocabilă, conform minuței Judecătoriei Mangalia.

Ioana Ancuța Popoviciu a umilit victimele accidentului din 2 Mai / foto: arhiva
Ioana Ancuța Popoviciu a umilit victimele accidentului din 2 Mai / foto: arhiva

„Respinge, ca nefondată, cererea de abţinere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac.” Această decizie a fost luată după ce la termenul de joi din acest dosar, judecătoarea a cerut să fie eliberată de la judecarea acestuia, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Totuși, a acceptat cererea de amânare a procesului, conform solicitării familiilor victimelor. Următorul termen în acest dosar este pe 9 mai.

Consiliului Superior al Magistraturii a cerut suspendarea judecătoarei din Mangalia

Inspectia Judiciară a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu până la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au argumentat că continuarea exercitării funcției ar putea afecta imparțialitatea procedurilor disciplinare și ar putea deteriora prestigiul justiției.

Cererea a fost inclusă pe agenda ședinței CSM de miercuri, iar judecătoarea a solicitat o amânare, care i-a fost acordată pentru 24 aprilie, când va fi discutată situația sa.

Avocații familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au solicitat cu câteva săptămâni în urmă recuzarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, dar cererea lor a fost respinsă.

De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au cerut Curții de Apel Constanța strămutarea dosarului, dar și această cerere a fost respinsă.

Vlad Pascu a provocat acccidentul de la 2 Mai, în urma căruia au murit 2 tineri și alții au fost răniți

Pe 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un vehicul pe DN 39, iar în jurul orei 5.25 dimineața, în apropierea localității 2 Mai, a intrat în contact cu un grup de pietoni.

Ca rezultat al coliziunii, doi tineri au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți. Pascu a părăsit locul accidentului și a fost ulterior identificat de poliție în zona Vama Veche.

Investigațiile au relevat că se afla sub influența mai multor substanțe interzise, incluzând cocaină, amfetamină și metamfetamină.

În luna octombrie, Pascu a fost deferit justiției pentru omucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net