Motivul pentru care trebuie să declari fosa septică, altfel primești amendă!

Atenție, români! Cei care dețin o fosă septică sunt obligați să o declare, conform unei hotărâri de Guvern care a fost adoptată în luna mai a anului 2022. Primăriile sunt obligate să întocmească registrele pe care, ulterior, deținătorii de fose septice le vor completa. 

Românii care dețin o fosă septică au obligația să o declare
Românii care dețin o fosă septică au obligația să o declare

Cei care își racordează locuința la o fosă septică nouă au obligația de a o declara în termen de 120 de zile de la conectare. Cei care aveau o fostă septică la data de 26 mai 2022, au obligația de a o declara în termen de 180 de zile.

Citește și: Românii cu fosă septică riscă amenzi de până la 5.000 de lei 

Amenzile prevăzute de Hotărârea de Guvern 714/2022 pentru cei care nu se înscriu în registru sunt unele considerabile și pot ajunge chiar și la 5.000 de lei! 

Un specialist în domeniul gestionării apelor a declarat că ,prin înscrierea într-un registru a celor care dețin o fosă septică, se va putea urmări mult mai ușor când se face vidanjarea, dacă aceasta a fost făcută de către o firmă autorizată. În plus, și locul de deversare a dejecțiilor va fi mai ușor de depistat. 

Citește mai multe despre registrul foselor septice pe Adevărul. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net