Final cumplit pentru trei români! Au murit, cazuți în fosa septică.

Ultima actualizare:

Caz șocant, în localitatea mureșană Sărățeni, unde trei persoane au decedat în fosa septică, adică în hazna, locul unde sunt strânse apele menajere, provenite de la băi, toalete și bucătării.

Un bărbat de 62 de ani încerca să decolmateze fosa septică și i s-a făcut rău. Alți doi bărbați, de 59 și 45 de ani, și o femeie, de 32 de ani, au încercat să îl ajute, însă itervenția le-a fost fatală, conform publicației locale „Zi de zi”.

Resuscitați fără succes, timp de aproape o oră

Toți patru au căzut în hazna! Tiparul accidentului este unul cunoscut, foarte multe persoane decedând din cauza degăjărilor de gaze, specifice foselor septice și canalizărilor cu ape reziduale menajere.

Aceste instalații, foarte răspândite pe teritoriul României sunt veritabile bombe cu ceas. Chiar și atunci când sunt ventilate, gazele acumulate în fosă rămân la fel de periculoase.

S-au înregistrat decese chiar și în cazul unor persoane care au încercat să curețe fose goale, din cauza reziduurilor rămase.

Citește și: A murit Dan Țandea, cel mai mare fermier din Cluj. A fost găsit mort într-o fosă septică

Intervenția autorităților a fost rapidă, singura persoană resuscitată cu succes fiind băratul de 62 de ani, care a fost transportat cu elicopterul la spital.

Resuscitarea celorlalte victime a durat aproximativ o oră, încheiată, din păcate, fără succes. Tânăra decedată este fiica bărbatului de 59 de ani, decedat, de asemenea. Acesta era Bíró Csaba, chiar primarul localității în care s-a petrecut tragedia.

Lipsa rețelelor de canalizare impune utilizarea periculoaselor fose

Acest episod completează o lungă listă a tragediilor de acest tip. Nenorocirea ar trebui să atragă atenția autorităților asupra unei probleme mult prea vechi, din România, lipsa instalațiilor de canalizare publică și a stațiilor locale de epurare.

Comisia Europeană a atras atenția Guvernului României în nenumărate rânduri asupra numărului mult prea mare de fose septice din țara noastră și a celebrelor „WC-uri din fundul curții”.

Ne amintim, mai mult ca sigur, de cazurile tragice ale copiilor căzuți în fosele septice din gospodării sau din incinta unor unități școlare, din mediul rural.

Citește și: Tragedie! Un copil de 2 ani a murit înecat într-o hazna, într-un sat de lângă Timișoara

Evident, utilizatorii neavând pusă la dispoziție o rețea de canalizare, nu au de ales decât să apeleze la soluțiile existente. Fosele septice sunt periculoase pentru mediu și implică o mentenanță atentă, proces care, după cum s-a întâmplat și în acest caz, poate fi foarte periculos pentru utilizatori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net