S-a deschis o nouă fabrică într-o comună din România. Investiția este colosală și vor fi disponibile o mulțime de locuri noi de muncă

Comuna Berca, din județul Buzău, a devenit un nou punct de interes economic, odată cu redeschiderea fabricii de cărămidă, o investiție colosală de peste 26 de milioane de euro realizată de compania Wienerberger. Această deschidere marchează un moment important nu doar pentru dezvoltarea locală, ci și pentru industria materialelor de construcții din România, aducând cu sine noi oportunități economice și numeroase locuri de muncă.

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea. Foto: arhiva personală.
Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea. Foto: arhiva personală.

Fabrica de cărămidă de la Berca

La evenimentul de deschidere a participat și ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, care a subliniat importanța producerii de materiale de construcții pe plan local. Această fabrică face parte din rețeaua națională a companiei Wienerberger, care mai deține unități de producție în Bolintin Vale, Teiuș, Nădab, Gura Ocniței, Sibiu și Triteni. Fabrica este specializată în producția de cărămidă, pavaje și țiglă pentru acoperiș, produse esențiale pentru piața construcțiilor.

Industria materialelor de construcții aduce valoare adăugată resurselor minerale din România și are potențial de export în regiune”, a declarat ministrul. Fabrica de la Berca este un exemplu perfect de utilizare a resurselor locale pentru crearea de produse cu valoare adăugată, care nu doar că vor deservi piața internă, dar vor putea contribui și la proiecte internaționale, inclusiv reconstrucția Ucrainei.

Vor fi disponibile multe locuri de muncă

image

Deschiderea fabricii de la Berca vine cu o veste bună pentru locuitorii comunei și pentru întreaga regiune, deoarece vor fi create numeroase locuri noi de muncă, atât în producție, cât și în sectoarele adiacente. Astfel, această investiție nu doar că va revitaliza activitatea economică din zonă, dar va și contribui la creșterea nivelului de trai al comunității.

Ministrul Oprea a subliniat, de asemenea, că industria materialelor de construcții are un rol esențial în creșterea economică a țării. Guvernul României susține această industrie prin diverse măsuri, inclusiv schema de ajutor de stat ConstructPlus, care a atras peste 90 de companii cu proiecte în valoare de peste 1,2 miliarde de euro.

Cu investiții totale în infrastructură de peste 80 miliarde de lei, România se concentrează pe dezvoltarea unor proiecte solide și pe sprijinirea industriilor capabile să aducă valoare adăugată. Materialele de construcții sunt esențiale pentru aceste proiecte, iar Wienerberger este un jucător-cheie în această dezvoltare, oferind soluții moderne și durabile pentru piața construcțiilor.

Noua fabrică din comuna Berca reprezintă un pas important în consolidarea industriei de construcții din România. Prin această investiție masivă, se vor crea noi locuri de muncă și oportunități economice pentru localnici, în timp ce țara își întărește capacitatea de a produce materiale necesare atât pentru piața internă, cât și pentru export. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net