Instanța a decis! Șase luni de închisoare cu suspendare pentru Monica Macovei, după ce a lovit un motociclist

Ultima actualizare:

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, se confruntă acum cu o sentință de șase luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsită vinovată de vătămare corporală din culpă în urma unui accident rutier grav. Sentința vine în urma unui incident petrecut în luna octombrie 2022, atunci când Macovei a pătruns pe contrasens și a provocat un accident în care a fost grav rănit un motociclist.

Monica Macovei. Foto: arhiva.
Monica Macovei. Foto: arhiva.

Șase luni de închisoare cu suspendare pentru Monica Macovei

Decizia magistraților de la Judecătoria Mangalia a fost una fără acord de recunoaștere, iar în baza articolului 196 alineatele 2 și 3 din Codul Penal, Monica Macovei a fost condamnată la șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cu toate acestea, instanța a decis suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța

Însă, sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța. În plus, Monica Macovei a solicitat procedura simplificată, care ar reduce pedeapsa cu o treime. Cu toate acestea, instanța a decis să aplice o pedeapsă de șase luni de închisoare, urmată de termenul de supraveghere.

Pe lângă pedeapsa de închisoare cu suspendare, Monica Macovei a fost obligată să respecte anumite măsuri de supraveghere, inclusiv să se prezinte la serviciul de probațiune, să primească vizitele unui consilier de probațiune desemnat, să anunțe orice schimbare a locuinței sau a locului de muncă și să comunice informații relevante pentru controlul mijloacelor sale de existență.

Muncă în folosul comunității timp de 60 de zile pentru fostul Ministru al Justiției

De asemenea, instanța a impus fostului ministru să frecventeze programe de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pentru o perioadă de 60 de zile, în cadrul unor instituții stabilite de autorități.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net