Schimbarea colosală care vizează toți șoferii din România. Ordonanța de urgență a fost deja aprobată de Guvern

Recent, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă ce îi priveşte pe şoferi. Legea s-a schimbat, iar conducătorii auto trebuie să fie foarte atenți!

O lege care îi privește pe șoferi s-a schimbat / foto: Pixels
O lege care îi privește pe șoferi s-a schimbat / foto: Pixels

De la 1 iunie, benzina şi motorina vândute în România trebuie să conţină obligatoriu biocarburanţi în proporţie de 8% pentru benzină şi 6,5% pentru motorină.

Această măsură nouă, adoptată de Guvern și publicată deja în Monitorul Oficial, face parte din obligațiile României, ca stat al Uniunii Euroopene de reducere a gazelor cu efect de seră dar și ținta de folosire a minimum 10% energie din surse regenerabile, pentru toate formele de transport.

Prețul la carburanți ar putea crește 

Cu alte cuvinte, apariția biocombustibililor în stațiile de carburanți din România, începând cu 1 iunie, ar putea duce la creșterea prețului la carburanți.

Mai multe state membre ale Uniunii Europene folosesc deja bioetanol în stațiile publice de carburanți, iar șoferii trebuie doar să profite din plin de această situație.

„Pentru respectarea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, începând cu data de 1 iunie 2023, operatorii economici comercializează motorină cu un conţinut de biocarburant de minimum 6,5% în volum.

Pentru respectarea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, începând cu data de 1 iunie 2023, operatorii economici comercializează numai benzină cu un conţinut de biocarburanţi de minimum 8% în volum”, arată OUG.

Mașinile alimentate cu biocombustibil consumă mai mult

Este bine de știut că automobilele alimentate cu acest fel de combustibil vor consuma mai mult, deoarece autoturismele au nevoie de mai mult biocombustibil decât benzina convențională pentru a parcurge aceeași distanță.

Totodată, există posibilitatea ca unele vehicule mai vechi să nu mai fie la fel de fiabile, deoarece mașinile cu biocombustibili sunt mai predispuse la defecțiuni. Dar acesta este prețul reducerii nivelului de CO2, cel puțin în Europa, potrivit adevarul.ro.

Specialiștii spun că cel mai important factor de economisire a combustibilului îl reprezintă stilul de condus lin.

Este nevoie de luni, dacă nu chiar de ani, pentru a dezvolta obiceiuri benefice de condus, dar cu siguranță adoptarea unui stil de condus lin poate reduce dramatic consumul de combustibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net