Senatorul Eugen Pîrvulescu, adus la DNA. Ce acuzații grave i se aduc

Ultima actualizare:

Eugen Pîrvulescu, senator de Teleorman, a fost adus astăzi de dimineață, 11 octombrie, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu mandat, fiind cercetat pentru instigare la cumpărarea de influență. Faptele pentru care este suspectat au legătură cu obținerea unor certificate ORNISS, documente esențiale pentru accesul la informații clasificate în cadrul instituțiilor de stat.

Eugen Pîrvulescu. Foto: Inquam.
Eugen Pîrvulescu. Foto: Inquam.

Ar fi încercat să influențeze deciziile unor membri ai comisiilor de concurs

Surse din cadrul anchetei au dezvăluit pentru „Adevărul” că senatorul ar fi încercat să influențeze deciziile unor membri ai comisiilor de concurs, cerându-le să-i furnizeze subiectele pentru examenele organizate de Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman. Acest scandal adâncește problemele legale ale senatorului, care a mai fost trimis în judecată de DNA în ianuarie 2022.

În cazul anterior, Pîrvulescu a fost acuzat că a trucat un concurs pentru ocuparea unor funcții de asistent medical și șofer, folosindu-și influența politică. În perioada 28 mai - 20 iunie 2021, el ar fi solicitat repetat, atât direct cât și prin intermediari, ca membrii comisiei de concurs să îi furnizeze seturile de subiecte pentru probele scrise, având scopul de a favoriza anumiți candidați indicați de el.

Ce spun procurorii DNA

Procurorii DNA  au specificat că senatorul ar fi divulgat informațiile confidențiale obținute prin intermediari, ceea ce a dus la suspendarea concursului de ocupare a posturilor respective. Potrivit anchetatorilor, Pîrvulescu a încercat să își consolideze influența în cadrul instituțiilor locale prin intermediul acestor acțiuni ilicite.

Recent, senatorul a anunțat că părăsește Partidul Național Liberal (PNL), formațiune sub egida căreia a fost ales în 2020, și s-a alăturat echipei lui Mircea Geoană. 

Situația lui Eugen Pîrvulescu subliniază provocările cu care se confruntă unii politicieni români, în contextul corupției și al integrității în funcțiile publice. Investigațiile DNA vor continua, iar rezultatul acestora va avea un impact semnificativ asupra carierei politice a senatorului. Rămâne de văzut cum va evolua acest caz și ce măsuri vor fi luate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
cipru shutterstock jpg
armata vlad tepes captura video jpg
pomi fructiferi sfaturi pomii fructiferi crestere pomi fructiferi plantare sfaturi trucuri scaled jpeg
carte pixabay jpg
image png
Ploaie Autostrada jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net