Simptomele COVID nu pot fi tratate precum gripa! Avertizările OMS

#Coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că simptomele provocate de virusul SARS-CoV-2 nu pot fi tratate precum gripa obișnuită, sfătuind populația în acest sens.

OMS avertizează că boala provocată de COVID nu poate fi tratată precum gripa Foto: Arhivă
OMS avertizează că boala provocată de COVID nu poate fi tratată precum gripa Foto: Arhivă

Cum tot mai multe persoane aleg să se trateze acasă, „după ureche”, chiar dacă testul arată pozitiv pentru infecția cu COVID-19, OMS a atenționat cetățenii în acest sens.

Boala provocată de COVID nu poate fi tratată precum gripa

Astfel, boala provocată de coronavirus nu poate fi tratată deocamdată precum gripa, deoarece incertitudinile sunt mari, iar virusul are o evoluție destul de rapidă, susține Organizația Mondială a Sănătății. Acest lucru se aplică și la nivel de gestionare guvernamentală.

Avertizarea OMS vine în contextul în care premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat recent că ar putea fi momentul ca guvernele să schimbe modul în care este urmărită evoluția COVID-19, fiind folosită metodă similară ca cea prin care se urmărește gripa, deoarece letalitatea COVID ar fi scăzut, potrivit spuselor lui Sanchez.

Spania, o nouă abordare contra COVID

Planul Spaniei presupune tratarea COVID-19 într-un mod asemănător cu strategia folosită de ani de zile pentru gripă: fără a număra fiecare caz, fără testare la cel mai mic simptom. Astfel, acest lucru presupune ca centrele de sănătate și spitalele să urmărească doar cazurile cu simptome serioase, fără să mai fie raportat fiecare caz de COVID.

Autoritățile sanitare spaniole lucrează de luni de zile la această tranziție care are ca scop abandonarea treptată a strategiei de supraveghere a tuturor cazurilor de Covid.

Acest lucru ar implica însă tratarea virusului ca pe o boală endemică, mai degrabă decât ca pe o pandemie de nivel global, iar OMS a avertizat în acest sens.

Avem încă o cantitate uriașă de incertitudini și un virus care evoluează destul de rapid, ducând la noi provocări. Nu suntem în punctul în care să putem spune că este o boală endemică", a declarat Catherine Smallwood, managerul OMS Europa pentru COVID.

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net