Situație incredibilă în Spania: doi români au fost arestați după ce au vrut să cumpere un copil

Ultima actualizare:

Un caz șocant uimește atât autoritățile din Spania, cât și pe cele din țara noastră. Doi români au fost arestați, sub acuzația de încercare de cumpărare a unui nou-născut, mama acestuia fiind adusă din România, special pentru a naște. Ancheta este în desfășurare, un alt caz asemănător având loc recent, tot în Spania.

Bebelușul a fost trimis în plasament. / foto: freepik.com
Bebelușul a fost trimis în plasament. / foto: freepik.com

Conform informațiilor oferite de către adevărul.ro, suma pe care mama copilului urma să o primească pentru a se despărți de cel mic este de 2.000 de euro. „Cumpărătorii”, mai precis doi soți români, în vârstă de 42 și 43 de ani, aveau de gând să ofere suma de bani unei tinere, tot românce, adusă special în Spania, pentru a naște. Conform datelor, între cele două părți ar fi fost încheiat un contract la noi în țară, desemnând-o, în mod oficial, pe tânără drept o „mamă surogat”.

Autortiățile, deja confruntându-se recent cu un caz asemănător, erau deja pe fir. Odată ce mama româncă a născut, la un spital din localitatea Don Benito-Villanueva, la aproximativ 175 kilometri de Sevilla, poliția a intervenit, luând copilul și arestându-i pe cei doi soți.

Autoritățile din Spania consideră cazul drept unul serios, spunând că este posibil să fie nevoie de ajutor din partea autorităților din România, pentru a afla mai multe date în anchetă. Cazul asemănător care a fost întâmpinat de autoritățile din Spania implica tot cetățeni români, care trăiau în Sevilla.

Poliția din Spania deja a făcut arestări

Conform sursei, pe lângă cei doi soți și mama „surogat”, chiar și fratele unuia dintre cei doi soți a fost arestat, după ce autoritățile au aflat că era implicat în tranzacție. Avocatul apărării deja face tot posibilul pentru a-și consolida un caz, făcând argumentul că nu doar nu a existat nici un fel de tranzacție între părți, dar cei doi soți nici măcar nu ar fi dorit păstrarea copilului, intenția lor fiind doar de a o ajuta pe tânără să nască în Spania, nemulțumiți de condițiile oferite de sectorul medical din România.

Între timp, bebelușul a fost trimis în plasament.

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg