Situație incredibilă în Spania: doi români au fost arestați după ce au vrut să cumpere un copil

Ultima actualizare:

Un caz șocant uimește atât autoritățile din Spania, cât și pe cele din țara noastră. Doi români au fost arestați, sub acuzația de încercare de cumpărare a unui nou-născut, mama acestuia fiind adusă din România, special pentru a naște. Ancheta este în desfășurare, un alt caz asemănător având loc recent, tot în Spania.

Bebelușul a fost trimis în plasament. / foto: freepik.com
Bebelușul a fost trimis în plasament. / foto: freepik.com

Conform informațiilor oferite de către adevărul.ro, suma pe care mama copilului urma să o primească pentru a se despărți de cel mic este de 2.000 de euro. „Cumpărătorii”, mai precis doi soți români, în vârstă de 42 și 43 de ani, aveau de gând să ofere suma de bani unei tinere, tot românce, adusă special în Spania, pentru a naște. Conform datelor, între cele două părți ar fi fost încheiat un contract la noi în țară, desemnând-o, în mod oficial, pe tânără drept o „mamă surogat”.

Autortiățile, deja confruntându-se recent cu un caz asemănător, erau deja pe fir. Odată ce mama româncă a născut, la un spital din localitatea Don Benito-Villanueva, la aproximativ 175 kilometri de Sevilla, poliția a intervenit, luând copilul și arestându-i pe cei doi soți.

Autoritățile din Spania consideră cazul drept unul serios, spunând că este posibil să fie nevoie de ajutor din partea autorităților din România, pentru a afla mai multe date în anchetă. Cazul asemănător care a fost întâmpinat de autoritățile din Spania implica tot cetățeni români, care trăiau în Sevilla.

Poliția din Spania deja a făcut arestări

Conform sursei, pe lângă cei doi soți și mama „surogat”, chiar și fratele unuia dintre cei doi soți a fost arestat, după ce autoritățile au aflat că era implicat în tranzacție. Avocatul apărării deja face tot posibilul pentru a-și consolida un caz, făcând argumentul că nu doar nu a existat nici un fel de tranzacție între părți, dar cei doi soți nici măcar nu ar fi dorit păstrarea copilului, intenția lor fiind doar de a o ajuta pe tânără să nască în Spania, nemulțumiți de condițiile oferite de sectorul medical din România.

Între timp, bebelușul a fost trimis în plasament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net