Temperaturi record în România! Câte grade are apa mării, deși ne apropiem de luna noiembrie

Ultima actualizare:

Schimbările climatice devin din ce în ce mai greu de ignorat de-a lungul globului, iar țara noastră nu face excepție! Deși ne îndreptăm spre începutul lunii noiembrie, în acest weekend sunt așteptate temperaturi în jurul valorii de 30 de grade Celsius, în timp ce apa mării nu va scădea sub o minimă de 18 grade!

Temperaturile apei sunt mult mai ridicate față de normalul perioadei / foto: Shutterstock
Temperaturile apei sunt mult mai ridicate față de normalul perioadei / foto: Shutterstock

Din păcate, putem deja observa cu ochiul liber că schimbările climatice devin din ce în ce mai greu de ignorat, de-a lungul întregului glob. Iar când vine vorba despre consecințele provocate de către vremea haotică, nici țara noastră nu reușește să scape de probleme! În ciuda faptului că deja ne îndreptăm spre debutul lunii noiembrie, în acest weekend ne așteptăm să avem parte de temperaturii de aproximativ 30 de grade, în timp apa mării va avea o valoare între 18 și 20 de grade Celsius!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, vremea de pe litoral se apropie de maximul istoric pentru această lună, înregistrat în anul 1952. Atunci, pe data de 3 octombrie, a fost înregistrată o temperatură de 39 de grade, la Armășești (județul Ialomița). Iar în privința temperaturii apei, valorile din această lună sunt cele mai mari înregistrate în ultimii 40 de ani.

Temperatura apei a stabilit un nou record

„Marea se menține caldă, se menține foarte caldă, avem un record de octombrie. De când se ține evidență temperaturii apei mării sunt cele mai mari temperaturi. Acest fenomen se va menține și această inerție termică a mării practic ne prelungește toamna. Vom avea o toamna caldă, liniștită, ce va fi favorabilă și faunei. Peștii de apă caldă încă există și sunt încă în cantitate foarte mare, nu s-au retras. Meduzele de apă caldă nu au fost încă aruncate de valuri pe mal”, a declart doctorul în științe, Adrian Bîlbă, potrivit sursei citate.

Se pare că deși apa mării s-a mai răcit cu 2 grade în ultimele 2 zile, aceasta încă depășește valorile normale pentru această perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net