Titluri de stat sau depozite bancare: unde îți poți crește economiile cel mai rapid

Românii care vor să își crească economiile pot opta pentru deschiderea unui depozit bancar sau achiziția de titluri de stat. Dobânzile bancare și titlurile de stat au intrat în atenția publicului anul trecut, fiind modurile prin care românii pot obține un venit pasiv. Spre exemplu, în luna septembrie 2024, vei câștiga 290 de lei dacă investești 5.000 de lei în titluri de stat Tezaur cu dobânda de 5.80% și scadența la un an. Dacă vei constitui un depozit la termen de 5.000 de lei vei câștiga maxim 315 lei (pentru scadența depozitului la 12 luni).

Cum să îți crești economiile Foto: Shutterstock
Cum să îți crești economiile Foto: Shutterstock

Când pot fi achiziționate titlurile de stat Tezaur

Potrivit datelor recente, la finalul lunii iulie, românii dețineau depozite la termen în valoare de 126 miliarde de lei, în timp ce investițiile în titlurile de stat au atins 10,5 miliarde de lei, cumulate din cele nouă emisiuni lansate în acest an.

Titlurile de stat Tezaur pot fi achiziționate în continuare, după cum urmează: între 9 septembrie 2024 – 3 octombrie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.

Dobânzile oferite pentru titlurile de stat

Între 9 septembrie 2024 – 4 octombrie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului și între 9 septembrie 2024 – 3 octombrie 2024 în mediul urban și 9 septembrie – 02 octombrie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânzile oferite pentru titlurile de stat sunt, însă diferite de cele aferente depozitelor bancare, generând câștiguri diferite. Noile emisiuni de titluri de stat Tezaur au dobânzi anuale de 5,80%, 6,60% și, respectiv, 7% și maturități de 1, 3 și 5 ani.

Titluri de stat sau depozite bancare. Cât poți să economisești

Astfel, în luna septembrie 2024, vei câștiga 290 de lei dacă investești 5.000 de lei în titluri de stat Tezaur cu dobânda de 5.80% și scadența la un an, potrivit calculelor Finzoom. În cazul în care optezi pentru achiziția a 5.000 de titluri de stat Tezaur cu dobânda de 6.60% și scadența la 3 ani atunci câștigul pe care îl poți obține este de 990 de lei.

Dacă vei constitui un depozit la termen de 5.000 de lei vei câștiga maxim 315 lei (pentru scadența depozitului la 12 luni) sau maxim 803.25 de lei (dacă optezi pentru un depozit cu scadența la 36 de luni).

Avantajele titlurilor de stat 

Amintim că titlurile de stat Tezaur prezintă o serie de avantaje, nu doar din punct de vedere al accesbilității și al valorii minime de 1 leu, scrie adevarul.ro. Veniturile obținute din investirea în titlurile de stat Tezaur sunt neimpozabile. Un alt avantaj al titlurilor de stat Tezaur este faptul că se pot răscumpara înainte de termen și pot fi transferate unei alte persoane.

Ce sunt, de fapt, titlurile de stat 

Titlurile de stat Tezaur sunt oferite de Ministerul de Finanțe și reprezintă un mod prin care românii pot să obțină venituri pasive. Românii pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale.  Aceste dobânzi sunt neimpozabile și depășesc majoritatea dobânzilor oferite de băncile comerciale din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
valtesse de la bigne captura video jpg
litere freepik jpg
avion de lux klaus iohannis jpg
sorina popescu cern1 jpg
steagul Romaniei Tricolorul shutterstock  jpg
armata romana budapesta1 jpg
poza Facebook Pamela Tanase jpeg
ancuta sarca pantofi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net