Turistă din Cehia, suprinsă de schimbarile care s-au produs în România în ultimii ani: „Are farmecul ei"

Recent, Jolana, o turistă din Republica Cehă, și-a împărtășit experiențele dintr-o vizită de vară prin România într-o postare pe un grup de Facebook dedicat călătorilor. După șapte ani de la ultima ei vizită, Jolana a fost impresionată de transformările pe care le-a observat în această perioadă, atât în infrastructură, cât și în peisajul rural.

Transfăgărășan.
Transfăgărășan.

Care a fost primul lucru pe care l-a remarcat

Unul dintre primele lucruri pe care le-a remarcat a fost dezvoltarea infrastructurii rutiere. Drumurile din România au devenit mai accesibile, iar acest aspect a ușurat deplasarea către regiunile pitorești, care înainte erau mai greu de explorat. Pentru turiștii care apreciază călătoriile cu mașina, aceasta este o schimbare binevenită, deschizând noi oportunități de a descoperi frumusețile naturale ale României.

Pe parcursul călătoriilor ei, Jolana a observat și numeroase renovări de case și biserici, care au adăugat un plus de frumusețe peisajului rural. De-a lungul drumurilor, satele românești își păstrează farmecul tradițional, dar acum au un aer mai modern și mai îngrijit, evidențiind atenția tot mai mare acordată conservării arhitecturii locale și a patrimoniului cultural.

Pierderea autenticității tradiționale

În ciuda acestor schimbări pozitive, Jolana a menționat și un aspect pe care îl consideră o pierdere pentru autenticitatea țării: dispariția treptată a elementelor tradiționale precum căruțele trase de cai. Pentru mulți turiști străini, aceste imagini sunt emblematice pentru cultura rurală românească, iar lipsa lor poate da impresia că farmecul rustic al țării se estompează odată cu modernizarea.

Cu toate acestea, Jolana a subliniat că România își păstrează farmecul unic, în special datorită peisajelor naturale neatinse. Ea a amintit cu entuziasm despre frumusețea pădurilor, munților și râurilor, subliniind că țara rămâne o destinație favorită pentru cei care iubesc natura. O experiență specială a fost întâlnirea cu urșii în habitatul lor natural.

"Bună, sunt Jolana din Republica Cehă și mi-ar plăcea să împărtășesc cu voi câteva momente din călătoria noastră de vară prin România...

Ne-am întors în România după șapte ani. S-au schimbat multe în acest timp! Infrastructura rutieră s-a îmbunătățit, iar acum, de-a lungul drumurilor, vezi case renovate și biserici fermecătoare, bine întreținute. Sunt mai puține căruțe trase de cai și animale pe drumuri. Simțim totuși că, odată cu creșterea nivelului de trai, o parte din autenticitatea pe care ne place să o descoperim în călătoriile noastre dispare încet.

Chiar și așa, România are încă farmecul ei și rămâne una dintre țările europene cu cele mai conservate și neatinse peisaje naturale. Ne bucurăm de păduri, munţi, înotăm în râuri și, spre marea mea bucurie, am avut chiar norocul să zărim niște urși...", a scris turista pe pagina ei de Facebook.

Cum au reacționat internauții la opiniile turistei

Postarea Jolanei a generat multe reacții pozitive în rândul membrilor grupului de Facebook, care au apreciat observațiile sale și au împărtășit propriile experiențe despre România. Mulți au fost de acord că țara a evoluat în direcții bune, dar au recunoscut și faptul că modernizarea aduce cu sine schimbări care pot diminua din autenticitatea rurală.

România rămâne, însă, o țară de explorat, cu o combinație de peisaje fermecătoare, evoluții moderne și amintiri neprețuite ale trecutului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net