Ultimul român care a murit de holera. Ce simptome are boala care a stricat vacanța multor turiști

Tragedia ruperii barajului Nova Kahovka, din Ucraina, aduce cu ea o potențială catastrofă, când vine vorba despre sănătate. Specialiștii atrag atenția riscului revenirii unei boli periculoase în țara noastră, de care nu ne-am mai lovit de mai bine de 30 de ani! Este vorba despre holeră, iar unele măsuri de precauție sunt deja sugerate populației.

Boala afectează sistemul digestiv
Boala afectează sistemul digestiv

Ruperea barajului Nova Kahovka, din Ucraina, a adus un țir întreg de tragedii, de la pierderi de vieți omenești, pagube materiale, iar, un alt risc pune chiar și țara noastră în pericol: holera. Au trecut deja mai bine de 30 de ani de când în țara noastră nu s-a mai înregistrat vreun caz de holeră, conform fanatik. Însă, din nefericire, datorită conflictului de la granițele noastre, această boală își poate croi drum din nou în România.

Dacă vă întrebați în ce fel acționează holera asupra organismului, ei bine, aflați că nu este absolut deloc vorba despre o boală ușoară!

Cauzată de către bacteriile Vibrio cholerae, ea atacă agresiv întreg sistemul digestiv, cauzând simptome precum diaree puternică, cât și o deshidratare severă a organismului. Din nefericire, în lipsa tratamentului, această boală infecțioasă poate fi, foarte ușor, una letală pentru om.

Perioada de incubație variază între câteva ore și 5 zile

Medicul șef al Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Adriana Argetoianu, a vorbit deja despre această situație îngrijorătoare. Ea a menționat cât de crucial este să pregătim termic corespunzător orice fruct de mare consumat, cât și acordarea atenției cuvenite față de igienă.

Stridiile, de exemplu, pot deveni o sursă de holeră, dacă nu sunt pregătite corespunzător. Ea a mai declarat că prepararea termică distruge holera, un efect asemănător avându-l și acidul clorhidric din stomac.

În țara noastră, au trecut 30 de ani de când a fost consemnat ultimul caz de holeră. Perioada de incubație a acestei boli variază între câteva ore și 5 zile. Apa poate fi contaminată prin fecale, iar gătitul cu mâini murdare poate imprima holera și asupra alimentelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net