„Ultimul zbor” al celor 8 militari eroi. Au fost înmormântați în acest weekend

Ultima actualizare:

Durere fără margini pentru soțiile, copiii, prietenii și rudele militarilor care au pierit miercuri în accidentele aviatice din județul Constanța. 7 dintre ei au fost conduși pe ultimul drum sâmbătă, iar unul duminică. S-au tras salve de tun, s-au aruncat flori din elicopter și s-au vărsat lacrimi grele.

Foto: Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării / Facebook
Foto: Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării / Facebook

8 vieți pierdute, 8 familii distruse și 11 copii rămași fără tată – este bilanțul dublei tragedii de miercuri, 2 martie, când un MiG 21 LanceR și un elicopter militar IAR 330-Puma s-au prăbușit unul după altul, în județul Constanța. Șașe dintre militari au fost înmormântați cu onoruri militare sâmbătă, în Cimitirul Eroilor din Constanța. Este vorba despre căpitan-comandorul (pm) Bogdan Florin, sublocotenenții (pm) Banu Gelu, Carp Vlad, Bosoi Sergiu, Marinescu Ionuț și Lateș Eduard-Cătălin. Copilotul elicopterului, căpitanul (pm) Pătrașcu Gheorghe Sorin, a fost condus pe ultimul drum tot sâmbătă, în localitatea Lunca Corbului din Județul Argeș.

Flori din cer pentru eroi

Duminică dimineața, și pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, locotenent-comandorul (pm) Costinel Niță-Iosif, a fost înmormântat la cimitirul militar Ghencea 3 din Capitală. Pe timpul desfășurării funeraliilor, în semn de omagiu adus camarazilor care și-au pierdut viața, aeronave ale Forțelor Aeriene Române și ale aliaților care execută misiuni de poliție aeriană întărită în România au survolat zonele în care au loc ceremoniile și au aruncat flori de sus.

Vasile Dîncu: „Numai cei mai buni plătesc cu viața”

Familiile, rudele și prietenii sunt distruși de durere. „Schimbați aparatura, faceți ceva, să nu mai moară alți nevinovați ca ei!”, au cerut soțiile piloților, conform PRO TV. „Numai cei mai buni plătesc cu viața și nu șovăie când trebuie să lupte ca să-și salveze camarazii”, a spus ministrul Vasile Dîncu, prezent la ceremoniile de la Constanța.

„Ați lăsat un gol imens în sufletele noastre!”

Pilotul Diana Diaconu a publicat o emoționantă „scrisoarea către cer”, distribuită pe paginile de Facebook ale MApN și ale Forțelor Aeriene Române:  „Escadrila din cer și-a deschis larg porțile, din nou. Într-o singură noapte a primit cu brațele deschise prea mulți camarazi. Iar golul lăsat în urma lor este infinit. Durerea fără margini. Părinți, copii, soții, prieteni. Nu există alinare pentru ei... Pentru cei opt căzuți la datorie, AZI nu mai există. Pentru cei rămași și îngenuncheați de durere, amintirea lor va fi de-a pururi. La fel și suferința...poate cu timpul va deveni mai surdă, dar acum...acum sugrumă, îi lasă fără aer. Se spune că piloții nu mor niciodată! Ei decolează și nu se mai întorc! Oricum ar fi, ne va fi dor de voi, băieți! Ați lăsat un gol imens aici pe pământ și în sufletele noastre!”.

Vă reamintim că două accidente aviatice au avut loc miercuri seara, unul după altul, în județul Constanța. Mai întâi se prăbușește un MiG 21 LanceR, ce decolase de la baza Mihail Kogălniceanu, într-o misiune de patrulare. Cauza ar putea fi o defecțiune tehnică. În căutarea lui a fost trimis un elicopter militar cu 7 oameni la bord, dar și acesta dispare de pe radar și se prăbușește, din cauza condițiilor meteo.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net