Veste bună pentru toți românii. Fiecare cetățean va primi 430 de lei de la stat!

O veste bună vine pentru toți românii: începând cu luna aprilie, fiecare cetățean va primi 430 de lei de la stat! Această inițiativă a Ministerului Finanțelor vine sub forma tichetelor culturale, un beneficiu adițional care își propune să încurajeze accesul la activități culturale și artistice pentru toți angajații din România.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Ce poți cumpăra cu aceste tichete

Tichetele culturale reprezintă un mod inovator de a sprijini angajații în explorarea și participarea la diverse evenimente și activități culturale din țară. Acestea pot fi utilizate pentru achiziționarea de abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri, expoziții, cărți, albume muzicale, filme și multe altele. Valoarea tichetelor poate fi de 210 lei pe lună sau poate ajunge până la 430 lei pentru evenimente speciale sau ocazionale.

Această inițiativă vine ca un impuls binevenit pentru sectorul cultural, care a fost afectat în mod semnificativ de pandemia COVID-19. Prin acordarea acestor tichete culturale, Ministerul Finanțelor își propune să susțină nu doar angajații, ci și instituțiile și artiștii din domeniul cultural, contribuind la revitalizarea și promovarea culturii în România.

Cresc și voucherele de vacanță

Pe lângă tichetele culturale, un alt beneficiu adus de această inițiativă este actualizarea voucherele de vacanță pentru anul 2024. Începând cu acest an, anumiți angajați vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei, comparativ cu 1.450 de lei cât s-au acordat anterior conform ordonanței de urgență nr. 8/2009. Această măsură este menținută cel puțin până în 2026 și se aplică pentru angajații din instituțiile publice sau din companiile private.

Voucherele de vacanță permit beneficiarilor să beneficieze de servicii de cazare și masă în unitățile înscrise în program, fiind valabile doar pe teritoriul României. Ele pot fi utilizate pentru achitarea cazării, a pachetelor turistice care includ cazare și transport, a pachetelor de cazare și masă, precum și pentru alte activități turistice și de agrement.

În plus, pentru a facilita accesul și utilizarea acestor beneficii, s-a introdus posibilitatea emiterii și utilizării tichetelor culturale și voucherele de vacanță pe suport electronic virtual. Această măsură vine să eficientizeze procesul de acordare și utilizare a acestor beneficii, contribuind la sporirea accesibilității și utilizării acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net