Veste neașteptată pentru seniori. În urma indexerii, în luna ianuarie, unele pensii vor crește iar

Vești bune pentru pensionari! În urma indexării și recalculării pensiilor, milioane de seniori din România vor beneficia de creșteri semnificative ale veniturilor lor începând cu luna ianuarie. Conform anunțului făcut de Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, 95,6% dintre pensii vor fi majorate, în două etape: prima în septembrie și a doua în ianuarie 2025.

Pensii. Foto: arhiva.
Pensii. Foto: arhiva.

Creșteri semnificative în septembrie și ianuarie

În detaliu, Romașcanu a explicat că, în urma recalculării pensiilor, aproximativ 82,5% dintre acestea vor înregistra o creștere medie de 620 de lei, începând cu luna septembrie a acestui an. Aceasta reprezintă o majorare de aproximativ 27%, o îmbunătățire substanțială pentru mulți pensionari care se confruntă cu costuri de trai crescute.

Pentru cei care nu vor beneficia de această recalculare imediată, există și vești bune pentru începutul anului viitor. În ianuarie 2025, alte 13,1% dintre pensii vor crește ca urmare a indexării. Aceasta înseamnă că, în total, 95,6% dintre pensii vor fi majorate, aducând astfel o îmbunătățire semnificativă a veniturilor pentru majoritatea pensionarilor din România.

"Înțelegem preocuparea seniorilor care au primit de la casele de pensii formulări ambigue, precum și supărarea celor care au primit un calcul eronat", a declarat Romașcanu, subliniind că guvernul este conștient de dificultățile întâmpinate de pensionari în procesul de recalculare a pensiilor.

Recalcularea pensiilor nu a fost lipsită de controverse

În ciuda veștilor bune, procesul de recalculare a pensiilor nu a fost lipsit de controverse. Romașcanu a adresat un mesaj pensionarilor, sugerând că aceștia ar trebui să îndrepte atenția către modul în care Casa Națională de Pensii, condusă de Daniel Baciu, susținut de PNL, a întocmit unele decizii în mod inadecvat.

"Nu înțelegem și nu acceptăm discursul exagerat al colegilor de guvernare", a adăugat Romașcanu, sugerând că anumite erori și ambiguități în comunicarea deciziilor ar trebui imputate Casei Naționale de Pensii, nu partidului său. El a subliniat că nici o pensie nu va scădea și că orice erori vor fi corectate rapid.

Lucian Romașcanu a încheiat cu un mesaj de liniștire pentru toți pensionarii afectați: "Partidul Social Democrat este singurul care, constant, a avut grijă de creșterea pensiilor. Orice alte declarații sunt doar discursuri de campanie. Dar oamenii știu adevărul!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net