Vești proaste pentru români. O taxă va crește cu până la 500%, de la 1 ianuarie

Ultima actualizare:

Proprietarii unor imobile vor plăti impozite cu 100%-500% mai mari, de la 1 ianuarie 2024. În unele locuri din ţară, măsura a intrat deja în vigoare.

O taxă crește cu până la 500% / foto: Shutterstock
O taxă crește cu până la 500% / foto: Shutterstock

Taxa este cea mai mare din România de anul viitor și a apărut în urma unui amendament USR, şi care se va aplica în mai multe localităţi.

Mai mult decât atât, de la 1 ianuarie 2024, cresc și impozitele și taxele locale, cu 13,8%, atât cât a fost rata inflației anul trecut, majorare obligatorie prin lege.

Totodată, buni de plată vor fi și proprietarii care nu au grijă de clădirile lor.

Proprietarii de imobile degradate din Caransebeș deja trebuie să plătească această taxă. Adică impozitul majorat pentru clădirile neîngrijite, ce a revenit în atenția consilierilor locali.

În Caransebeș, legea a intrat în vigoare

Și sunt destule astfel de clădiri în Caransebeș, mai ales în zona centrală.

„Avem un regulament pentru clădirile istorice și fațade, n-a venit nicio propunere și aș vrea să știu dacă s-a trimis vreo notificare vreunui proprietar de clădire din asta degradată, care e prinsă în lista respectivă.

Conform regulamentului, se spune că veți veni cu fiecare clădire în parte în CL”, a spus useristul Dragoș Curelea, care a întrebat recent dacă proprietarii acestor clădiri au fost înștiințați cu privire la ce-i așteaptă de anul viitor.

Cel care se ocupă de problemă din partea Primăriei Caransebeș, city managerul Florin Bogdea, a informat consilierii locali că procedurile vor fi finalizate până la sfârșitul anului.

„Din 2024 se aplică hotărârea privind majorarea impozitelor pentru aceste clădiri degradate. Procedural, o să-i notificăm până la finalul acestui an și vor plăti impozitul majorat.

Venim în ședință cu fiecare clădire ca să stabilim cu cât se majorează pe fiecare caz, că poate una e degradată mai mult, alta mai puțin”, a precizat Bogdea, potrivit caon.ro.

Decizia de supraimpozitare a clădirilor neîngrijite se aplică în mai multe județe.

Şi la Piteşti, în Argeş, românii care își lasă proprietățile neîngrijite sau în paragină vor plăti impozit de până la 500% mai mare.

În Codul fiscal, este precizat la art. 489 alin. (5) că impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite va putea fi majorat cu până la 500%.

„Consiliul local poate majora impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilan”, scrie în actul normativ citat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net