Vremea din România se schimbă brusc! Avertismentul ANM despre fenomenele care se anunță în weekend

După ce în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi scăzute, în weekend vremea din România se încălzește încă o dată. Meteorologii anunță temperaturi ridicate în următoarele zile, iar șansele de ploaie vor fi reduse.

În weekend, vor fi și 30 de grade / foto: Pixabay
În weekend, vor fi și 30 de grade / foto: Pixabay

Potrivit prognozei publicate de ANM, la sfârșitul acestei săptămâni, temperaturile maxime vor atinge valorile unei zile de vară, unde vor fi și 30 de grade, în cea mai mare parte a țării, inclusiv în Bucureşti.

Vremea va începe să se încălzească începând de astăzi. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în prima parte a zilei în Dobrogea, sudul Moldovei și estul Munteniei, iar noaptea și în regiunile vestice.

Probabilitatea ca izolat să plouă slab va fi redusă. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 21 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 12 grade, cu valori mai mici în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

În Capitală, cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de aproximativ 19 grade, iar cea minimă de 6…8 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Spre finalul intervalului, vor fi condiții de ceață.

Minimele, între 6 și 15 grade Celsius

Joi, temperaturile vor continua să crească atât ziua, cât și pe parcursul nopții. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi locale în vestul și nordul țării, iar la începutul intervalului izolat va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în vest, în sud-est și în zona montană. Temperaturile maxime se vor situa între 13 și 24 grade, iar cele minime în general între 6 și 15 grade.

La București, potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 21…22 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Conform prognozei ANM pentru intervalul 18 octombrie – 13 noiembrie, în săptămâna 16 – 23 octombrie valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice, sudice și sudestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, dar și deficitar în regiunile sud-vestice și local în vest, est și sud-est, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net