Vestea zilei pentru români! Părinții ar putea lucra patru zile pe lună de acasă

Ultima actualizare:

Un proiect ce va fi depus de PNL în Parlament propune ca părinții care au copii cu vârsta de până la opt ani să poată să lucreze patru zile pe lună de acasă, indiferent dacă jobul pe care îl au este într-o companie privată sau dacă aceștia lucrează la stat. Acest proiect propus de liberali mai prevede și alte facilități. De exemplu, se ia în discuție un discount de TVA la 5% pentru produsele pentru sugari, dar și pentru scaunele auto pentru micuți, conform Medifax.

Alina Gorghiu a spus că proiectul propus ar urma să fie valabil pentru toți părinții. Foto: Click.
Alina Gorghiu a spus că proiectul propus ar urma să fie valabil pentru toți părinții. Foto: Click.

Cine va beneficia de acest program flexibil

În ceea ce privește cele 4 zile libere de care ar urma să beneficieze părinții cu micuți ce au vârsta până la opt ar urma să se aplice indiferent dacă locul de muncă al părinților este la stat sau la privat. Astfel, se dorește a se păstra un echilibru între viața profesională și cea personală a persoanelor care au micuți ce au vârsta până la opt ani. Practic, orice salariat ar putea beneficia de acest program.

O măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinţilor cu copii cu vârsta de până la opt ani şi care muncesc la stat sau privat. Aşa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul ţintit este identificarea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată a familiilor care au copii până la opt ani. Aceşti părinţi vor beneficia de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie una pe săptămână, fie consecutiv. Elementul de noutate e că fiecare salariat ca beneficia de acest program flexibil”, a spus Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului.

Ce mai prevede acest proiect

În plus, președintele interimar al Senatului a spus că prin acest proiect se dorește şi reducerea TVA la 5% pentru produsele pentru sugari, respectiv pentru lapte praf, scutece şi şerveţele, dar şi pentru scaunele auto pentru copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net