Alimentele care ne provoacă starea de oboseală! Fenomenul poate ascunde probleme grave de sănătate

Probabil că mulți dintre noi am resimțit o senzație puternică de oboseală după masă, care ne-a dat peste cap întreaga după-amiază. Ei bine, cei mai mulți dintre noi punem acest fenomen pe seama faptului că, pur și simplu, am mâncat prea mult! Cu toate acestea, se pare că medicii ne spun că motivele reale pot fi mult mai complexe decât credem!

Mulți dintre noi ne simțim obosiți după mese
Mulți dintre noi ne simțim obosiți după mese

Mai mult ca sigur că mulți dintre noi am resimțit aceea senzație puternică de oboseală, după masă. De multe ori, este posibil ca acea senzația chiar să ne fi dat peste cap întreaga după-amiază!

Ei bine, cei mai mulți dintre noi punem acest fenomen pe seama faptului că, pur și simplu, am mâncat prea mult! Cu toate acestea, potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că medicii ne spun că motivele reale pot fi mult mai complexe decât credem!

De exemplu, un motiv destul de periculos pentru care resimțim aeastă stare de oboseală după mese este faptul că avem glicemia ridicată! Hiperglicemia, problemă specifică persoanelor care suferă de diabet, se petrece atunci când ne rămâne prea mult zahăr în sânge, în loc să ajungă la celule.

Această problemă apare deoarece corpul nu produce destulă insulină, care ajută glucoza să ajungă la celulele noastre. Hiperglicemia mai este însoțită și de dureri de cap, sau senzație de oboseală și slăbiciune.

De ce ne simțim obosiți după ce mâncăm

O altă posibilă cauză pentru acest fenomen este lipsa unor nutrienți importanți din organismul nostru. De exemplu, lipsa vitaminelor B și C, a magneziului, a fierului, sau a zincului, poate cauza o stare de oboseală. În plus, lipsa acestor nutrienți mai poate împiedica organismul nostru din a digera eficient mâncarea.

Iar un alt motiv care ne poate crea această stare de oboseală după mese este lipsa somnului adecvat. Se pare că un somn prost, este, de fapt, o sursă extrem de comună în acest caz, la fel și stilul de viață sedentar, care ne poate face să obosim mult mai repede.

În general, alimentele bogate în carbohidrați rafinați, cât și triptofan, ne pot face să ne simțim obosiți după mese. Printre aceste alimente se numără și bomboanele, produsele de patiserie, dar și tipuri de carne precum cea de pui, sau curcan.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net