Alimentul care ar trebui evitat cu orice preț. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: „Nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”
Prof. dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai reputați neurochirurgi din România, avertizează asupra alimentelor care afectează negativ funcționarea creierului. Iată care este cel mai nociv aliment, deși majoritatea oamenilor îl consumă.

Care este, de fapt, cel mai nociv aliment pentru creier
Invitat în cadrul emisiunii iThink, difuzată pe Antena 3 CNN, medicul a vorbit deschis despre obiceiurile alimentare care ar trebui evitate și despre impactul nociv al anumitor alimente aparent inofensive.
Printre cele mai dăunătoare, în opinia sa, se află chiar cartoful – un aliment extrem de popular în rândul românilor, mai ales sub forma sa prăjită. Deși este o legumă consumată frecvent, dr. Vlad Ciurea atrage atenția că aceasta nu aduce niciun beneficiu real pentru sănătatea cerebrală, ba dimpotrivă, poate fi dăunătoare.
„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală. (…) Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a declarat medicul în cadrul emisiunii menționate anterior.
Dr. Vlad Ciurea spune că pâinea are efecte nocive asupra sănătății cerebrale
În aceeași direcție, dr. Ciurea a menționat și pâinea – un alt aliment de bază în dieta zilnică a multor români. Deși nu o exclude complet, neurochirurgul atrage atenția asupra efectelor consumului excesiv.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a mai spus specialistul.
Medicul Vlad Ciurea încurajează un stil de viață echilibrat, cu o alimentație variată, evitarea produselor ultraprocesate și a prăjelilor, alături de mișcare regulată – toate esențiale pentru menținerea sănătății generale și a unei activități cerebrale optime.