Aşa îţi poţi îmbunătăţi digestia!

image
Foto: 123rf

Starea de bine a organismului nostru porneşte de la sănătatea sistemului digestiv. Când flora intestinală este bună, ea va ajuta digestia, iar vitaminele şi mineralele esenţiale corpului sunt asimilate optim. Astfel, vom ţine departe bacteriile, paraziţii şi virusurile.

Oricine a avut, la un moment dat, o problemă digestivă, cauzată de alimentaţia dezechilibrată. Specialiştii spun că mesele copioase, cu mâncăruri bogate în grăsimi sau de tip fast-food, masticarea insuficientă a alimentelor, consumul excesiv de alcool şi tutun, precum şi stresul sau antibioticele sunt cauzele principale ale afecţiunilor digestive. Când aparatul digestiv nu funcţionează corect, atunci poţi suferi de: balonare, constipaţie, diaree, gaze, arsuri la stomac sau reflux, sindrom de colon iritabil. Dacă nu sunt tratate, aceste afecţiuni se pot transforma în probleme mult mai grave de sănătate, conform www.alegesanatos.ro. Iată  câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont pentru a scăpa de problemele intestinale şi pentru a aduce, în schimb, echilibru sistemului digestiv.

  • Redu stresul. Stresul are capacitatea de a interfera cu sistemul digestiv. Există numeroase modalităţi de a-l reduce: exerciţii de respiraţie, mersul pe jos, dans, meditaţie sau yoga.
  • Mestecă mâncarea corespunzător. Procesul de digestie începe încă din cavitatea bucală, de aceea este foarte important ca masticaţia să se realizeze corespunzator. Dacă mesteci foarte bine alimentele, vei uşura munca necesară digestiei. 
  • Astfel, include în dietă: varza acră, castraveţi muraţi, chefir, iaurt sau ceai Kombucha.
  • Consumă alimente naturale. Alimentele modificate sunt extrem de toxice pentru organismul tău, având un conţinut crescut de zahăr, sare, arome şi conservanţi. Corpul tău nu recunoaşte alimentele false şi nu le poate digera corect.
  • Mănâncă produse fermentate. Acestea fac minuni pentru organism. Prin consumul de alimente fermentate în mod regulat, te vei bucura de beneficiile ”bacteriilor bune” – bacterii probiotice esenţiale pentru echilibrul florei intestinale.
image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
BeFunky collage (28) jpg
bratara agresor foto news.ro
plante 1 jpeg
image
image
image
image
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub razboi ucraina 1 mic gif
traian basescu 0 jpeg