Băuturile reci nu ne sunt de ajutor pe timp de caniculă! Sfatul medicului nutriționist

Temperaturile extreme înregistrate în ultima perioadă ne creează disconfort, iar cei care se confruntă cu diferite boli sunt cu atât mai sensibili. Deși am fi tentați să apelăm la consumul de băuturi reci pentru a ne răcori, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne îndeamnă să nu facem acest lucru!

Băuturile reci nu ne sunt de ajutor atunci când temperaturile de afară sunt unele extreme
Băuturile reci nu ne sunt de ajutor atunci când temperaturile de afară sunt unele extreme

România se confruntă cu un val de căldură insuportabil, iar în multe regiuni ale țării temperaturile depășesc 35 de grade Celsius. Disconfortul termic este unul ridicat, iar fiecare dintre noi caută modalități de a face față căldurii.

Cu toate acestea, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu consumăm băuturi reci pentru că acestea ar putea să ne facă mai mult rău decât bine!

Citește și: Mihaela Bilic, recomandări pentru o masă sățioasă, dar sănătoasă 

„Deși la prima vedere suntem tentați să bem lichide cat mai reci când este caniculă, adevărul i-e că ele nu ne răcoresc pe măsură. Culmea e că nici recomandarea de a consuma lichide fierbinți nu are justificare! Ca să ne răcorim trebuie să fim bine hidratați, doar prin transpirație corpul poate pierde o parte din căldură- deci aportul de lichide e foarte important, ideal să fie la temperatura ambiantă.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic
Medicul nutriționist Mihaela Bilic

Organismul are o funcție de termoreglare cu obiectivul de a menține constantă temperatura corpului în jurul valorii de 37 °C. Orice mâncare sau băutură consumăm, va trebui adusă la această temperatură, ceea ce presupune o cheltuială termică suplimentară, care ne încălzește. Băuturi cu multă gheață sau ceaiuri și supe fierbinți? Toate vor declanșa un val de căldură”, transmite Mihaela Bilic. 

Vezi și: 12 sfaturi pentru a păcăli canicula 

Alte băuturi de care ar trebui să ne ferim în vremea caniculară sunt băuturile carbogazoaze, cu un conținut ridicat de zahăr, precum și cele alcoolice, care contribuie la deshidratarea organismului și au un rol decisiv la instalarea unei stări generale de moleșeală, menționează Mihaela Bilic. 

Ce băuturi să consumăm atunci când este caniculă 

Acum că știm care sunt băuturile pe care să le evităm, iată și câteva pe care le putem lua în calcul atunci când dorim să ne hidratăm. Consumul lor are un efect benefic asupra organismului și un rol tonic, conform nutriționistului.

Este recomandată apa plată dar și cea carbogazoasă aromată cu diferite felii de fructe, precum și infuziile de fructe sau de plante. Dacă totuși doriți să consumați alcool, atunci Mihaela Bilic recomandă alegerea unui vin rose sau alb, diluat cu apă sau cuburi de gheață.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net