Ce este bine să mănânci la micul dejun pentru un creier sănătos. Dr. Gheorghe Cerin explică: „Trebuie obligatoriu…”

Includerea micului dejun în meniu te ajută categoric să ai mai multă energie, dar și un creier sănătos. Secretul pentru o putere de concentrare optimă constă în alimentele de calitate pe care alegi să le consumi la primele ore ale zilei. Iată ce recomandă dr. Gheorghe Cerin

Ce este bine să mănânci la micul dejun pentru creier / Foto: captură YouTube, Shutterstock
Ce este bine să mănânci la micul dejun pentru creier / Foto: captură YouTube, Shutterstock

Micul dejun este adesea numit „cea mai importantă masă a zilei” și pe bună dreptate! Studiile arată că persoanele care iau micul dejun regulat beneficiază de un aport constant de energie și au un stil de viață mai sănătos comparativ cu cei care îl omit.

În plus, prima masă din zi completează nivelul de glucoză ce scade în timpul nopții, ceea ce înseamnă că vigilența și capacitatea de concentrare cresc pe parcursul zilei.

Calitatea alimentelor face diferența!

Desigur, pentru un creier sănătos, este important „combustibilul” pe care acesta îl primește în primele ore ale zilei.

Reputatul medic cardiolog Gheorghe Cerin, apreciat atât la nivel național, cât și în plan internațional pentru sfaturile sale, a spus ce este bine să mâncăm pentru o putere de concentrare și memorie de fier!

„Așa am mâncat milioane de ani”

Dr. Gheorghe Cerin recomandă consumul unui fruct întreg sau, maxim, 100 de grame de fructe, ideale pentru aportul de energie necesar funcționării optime a creierului:

Creierul are maximul de randament în primele 5 ore ale zilei. De aceea la micul-dejun trebuie obligatoriu să îi dau zahăr. Dar nu zahăr dintr-un aliment procesat – nici mecanic, nici termic, ci zahărul dintr-un fruct. Așa am mâncat milioane de ani”, a spus specialistul, conform lataifas.ro.

Pe lângă fructe, este important ca prima masă a zilei să includă și surse de omega-3, substanțe care se pot obține din oleaginoase. Mai exact, Dr. Gheorghe Cerin recomandă 100 de grame de nuci, migdale, sâmburi și semințe măcinate, alune, fistic și semințe de floarea-soarelui sau dovleac. Acestea se pot consuma ca atare sau adăugate în iaurt proteic, smoothie sau chiar într-o salată de fructe, alături de o ceașcă de cafea sau ceai.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
regina maria  jpg
Vot 7 decembrie Capitala 3 Inquam Photos / George Călin
Targul de Craciun din Iasi, foto Facebook jpg
bloc vechi jpg
sua  nghetata jpg
catalin drula facebook jpg
pensie, foto shutterstock jpg
VOT ILUSTRATIE 7 DEC 11 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net