Ce se întâmplă cu organismul nostru, la 2 săptămâni de când ne-am lăsat de zahăr. Fața se schimbă total!

Consumat în cantități din ce în ce mai mari și regăsit aproape în toate produsele ieșite pe piață, zahărul este unul dintre cei mai mari inamici ai sănătății noastre, iar asta nu o spunem noi, ci specialiștii care, pe lângă faptul că trag un semnal de alarmă asupra acestui lucru, ne explică beneficiile de care avem parte atunci când renunțăm să îl mai consumăm. 

Ce se întâmplă în organism când renunțăm la zahăr / foto: Pixabay
Ce se întâmplă în organism când renunțăm la zahăr / foto: Pixabay

Click! vă prezintă în rândurile de mai jos avantajele care apar la numai două săptămâni după ce nu mai consumi zahăr. Uite cât de mult va avea de câștigat sănătatea ta. 

Ce schimbări apar după doar 2 săptămâni după ce renunți la zahăr

Dacă vei scoate zahărul din alimentația ta, vei observa cum vei începe să arzi grăsimi, fața nu-ți va mai fi atât de umflată, te vei odihni mai bine și vei observa o îmbunătățire a stării tale emoționale. 

„Iată ce se întâmplă cu organismul tău după două săptămâni, dacă te lași de zahăr: 

Forma feței se modifică. Nu vei mai avea fața rotundă și umflată, ci vei avea un aspect normal. Aspectul pufos dispare, pentru că nivelul de insulină se reduce, nu vei mai reține apă și asta se întâmplă în întreg corpul.

Vei pierde din grăsimea abdominală. Cum nu mai aduci atâta glucoză, corpul va începe să ardă din grăsime pentru obținerea de energie. 

Tenul va fi mai curat, mai luminos și fără acnee, aspectul îmbătrânirii dispare și ridurile apar mai greu. Vederea se înbunătățește, rinichii funcționează mai bine, astfel că nu vei mai simți nevoia să urinezi noaptea.

Mintea va fi mai ageră, te vei concentra mai bine, cu atenție și memorie mai bună, iar starea ta emoțională va fi una mult mai bună.”, a explicat specialistul în diabet și nutriție, doctor Nicoleta Lupașcu, prin intermediul unui clip video educativ, pe platforma TikTok. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net