Ce trebuie să pui în varza călită, ca să nu ai dureri de stomac după ce o mănânci. Ingredientul secret de care nicio gospodină nu știe

Una dintre rețetele preferate ale românilor este, cu siguranță, varza călită! Ei bine, indiferent cât de popular este acest preparat, tot are secrete pe care doar anumite gospodine le știu.

Varza călită devine mai bună cu zahăr / foto: arhiva
Varza călită devine mai bună cu zahăr / foto: arhiva

De exemplu, nu mulți dintre români știu că atunci când călesc varza, pentru ca produsul final să fie mai delicios ca oricând, ar trebui să nu mai folosească ulei.

Deși cu toții avem tendința să recurgem la ulei atunci când punem ceva în tigaie, există o opțiune mult mai delicioasă. Pentru ca varza călită să aibă un gust extraordinar, putem folosi zahărul. Acesta îi va schimba complet gustul! Merită încercat!

Și slănina îi dă gust mai bun

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați cam 100 de grame de slănină în felii foarte subțiri, pe care să le puneți în tigaie! Acestea trebuie să se topească complet, așa că trebuie să aveți grijă ca focul de aragaz să fie cât mai mic! Atunci când este necesar, puteți întoarce feliile în tigaie, până dispar.

După ce totul s-a topit, puteți să adăugați în tigaie ceapă. După ce aceasta s-a călit, puteți adăuga varza, pe care, înainte, ați presărat puțină sare! Lăsați varza în tigaie până când își reduce volumul.

Cea mai delicioasă varză călită. Reţetă ideală de gătit în post

Ingrediente

o varză mare

200 ml suc de roşii

o lingură pastă de ardei

2 linguri bulion de corcoduşe

o frunză de dafin

piper

cimbru

boia iute

mărar

sare

slănină

o linguriță de zahăr

Mod de preparare

Îndepărtăm foile exterioare ale verzei, o spălăm sub jet de apă rece apoi o tăiem fideluta. O punem într-un castron mare ,adăugăm sare şi o „frământăm”

Într-o cratiţă adăugăm slănina şi când se topește bine, adăugăm varză treptat şi amestecăm până se căleşte. Nu stoarcem varză de zeamă o lăsăm să se calească în suc propriu.

Adăugăm condimentele, sucul de roşii, pastă de ardei, bulionul de corcoduşe şi dăm cratiţă la cuptor pentru circa 30 de minute.

La sfârşit adăugăm mărar.

Pofta bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
stat bloc romania jpg
harta glob pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net