Ceaiul care poate înlocui carnea cu brio. Are la fel de mult fier și se prepară dintr-o plantă banală

Când vine vorba de surse de fier, carnea este adesea prima opțiune. Totuși, natura oferă alternative surprinzătoare, iar una dintre acestea este ceaiul de urzică. Obținut dintr-o plantă aparent banală, acest ceai este o comoară de nutrienți, având un conținut impresionant de fier, care rivalizează cu cel al cărnii.

Ceai. Foto: arhiva.
Ceai. Foto: arhiva.

Urzicile, cunoscute de secole pentru proprietățile lor terapeutice, sunt bogate în fier, un mineral esențial pentru sănătatea organismului. Consumul regulat de ceai de urzică poate ajuta la combaterea anemiei și la îmbunătățirea nivelului de energie, mai ales pentru persoanele care evită produsele animale.

Spre deosebire de fierul din carne, care este de tip hemic și se absoarbe mai ușor, fierul din urzică este non-heminic. De aceea, absorbția lui poate fi mai redusă, dar poate fi îmbunătățită prin câteva trucuri simple.

Cum să crești absorbția fierului din ceaiul de urzică

Pentru a beneficia la maximum de fierul din ceaiul de urzică, iată ce poți face:

Adaugă vitamina C. Consumă ceaiul împreună cu alimente bogate în vitamina C, cum ar fi lămâia, portocalele sau kiwi. Un strop de suc de lămâie în ceai poate face minuni pentru absorbția fierului.

Evită lactatele în timpul consumului. Produsele lactate pot reduce absorbția fierului, așa că evită să consumi lapte sau brânză atunci când bei ceai de urzică.

Consumă-l între mese. Absorbția fierului este mai eficientă atunci când ceaiul este consumat pe stomacul gol sau între mese, fără interferența altor alimente.

Cum se prepară ceaiul de urzică

Prepararea acestui ceai este simplă și rapidă:

Adună sau cumpără frunze proaspete sau uscate de urzică.

Fierbe 250 ml de apă și toarnă peste o linguriță de frunze uscate sau câteva frunze proaspete.

Lasă la infuzat timp de 5-10 minute.

Strecoară și adaugă un strop de suc de lămâie sau miere, după gust.

Beneficiile ceaiului de urzică

Pe lângă conținutul ridicat de fier, ceaiul de urzică are numeroase beneficii pentru sănătate:

- Îmbunătățește circulația sângelui datorită conținutului de fier și vitamina K.

- Susține sănătatea rinichilor, având proprietăți diuretice care ajută la eliminarea toxinelor.

- Reduce inflamațiile, fiind recomandat pentru persoanele care suferă de artrită sau alte afecțiuni inflamatorii.

- Îmbunătățește aspectul pielii și al părului, datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține.

De ce să alegi ceaiul de urzică?

În timp ce carnea rămâne o sursă excelentă de fier, ceaiul de urzică este o alternativă sănătoasă și accesibilă, potrivită pentru vegetarieni, vegani sau pentru cei care doresc să reducă consumul de produse animale. Preparat simplu, dintr-o plantă comună, acest ceai poate deveni un aliat de nădejde pentru o dietă echilibrată și o viață sănătoasă.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
radha bivol apa record jpg
intarzieri trenuri 696x522 jpg
Luxemburg, foto Shutterstock jpg
Ciprian Ciucu FOTO Profimedia
Riyadh, foto Shutterstock jpg
Pier Bertig, foto Facebook jpg
mamaliga shutterstock 2040870758 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net