Ceaiul pe care ar trebui sa-l consumăm în fiecare zi. Beneficiile extraordinare aduse sănătății
Știm cu toții cât de sănătoase sunt ceaiurile, însă pe unul dintre ele specialiștii îl recomandă pentru consumul zilnic. Beneficiile aduse? Stare de bine, sănătate îmbunătățită și siluetă echilibrată!

Fie că vrei să urmezi o dietă mai sănătoasă sau, pur și simplu, îți dorești să te simți mai bine, ceaiul verde trebuie să fie aliatul tău! Bogat în antioxidanți și compuși care stimulează metabolismul, acest ceai nu doar că te ajută să arzi calorii, dar susține și funcțiile vitale ale organismului.
De ce este bine să bei ceai verde zilnic?
Ceaiul verde este o băutură naturală plină de nutrienți și compuși vegetali care pot avea efecte pozitive semnificative asupra sănătății noastre. Principalele componente active, catechinele și cofeina, stimulează metabolismul și arderea grăsimilor, contribuind la pierderea în greutate, anunță „Healthline”. Studiile arată că o singură cană de ceai verde poate ajuta organismul să ardă între 75 și 100 de calorii în plus pe zi. Deși pare o diferență mică, consumul regulat pe termen lung poate duce la rezultate vizibile în menținerea unei siluete sănătoase.
Pe lângă susținerea procesului de slăbire, ceaiul verde întărește sistemul imunitar, îmbunătățește funcțiile creierului, sănătatea dentară și poate reduce riscul unor afecțiuni precum artrita, Alzheimer sau Parkinson, mai precizează publicația. Mai multe studii indică, de asemenea, că acest ceai natural poate contribui la scăderea riscului de diabet de tip 2 și boli de inimă.
Dr. Vlad Ciurea îl recomandă!
Medicul neurolog Vlad Ciurea recomandă ceaiul verde în special dimineața, până în prânz, pentru a beneficia de proprietățile sale, fără riscul efectelor adverse cauzate de cofeină: „Desface anumite legături între celulele nervoase plus hidratarea pe care o dă. Sunt adeptul ceaiului verde, însă dimineaţa, până în prânz”, a explicat specialisul în cadrul podcastului Altceva, cu Adrian Artene.
Pentru a-l prepara corect, fierbe aproximativ 200 ml de apă, adaugă o linguriță de frunze uscate sau un pliculeț și lasă la infuzat timp de 5-10 minute.
































