Condimentul banal care este cauza a mii de decese zilnice! Românii îl consumă în cantități enorme

Este ingredientul pe care îl consumăm zilnic, însă ne poate provoca probleme grave de sănătate! Majoritatea țărilor din Europa consumă peste cele 5 grame de sare pe care OMS ne spune că le putem folosi într-o zi. Iar în România, consumul este chiar dublu.

Românii consumă mult mai multă sare decât ne recomandă OMS
Românii consumă mult mai multă sare decât ne recomandă OMS

Din păcate, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, acest exces în privința sării se traduce printr-un număr ridicat de decese din cauza bolilor cardiovasculare. Peste 10.000 de oameni mor zilnic din cauza bolilor de acest fel, iar un consum excesiv de sare este o cauză majoră a creșterii tensiunii arteriale, ori a hipertensiunii arteriale.

Experții de la Organizația Mondială a Sănătății ne spun că un consum de 5 grame de sare pe zi ar trebui să fie sigur pentru organism, însă această cifră este depășită în multe țări de pe glob. De exemplu, în România consumăm în medie 12,28 grame de sare pe zi, mai mult decât dublu față de recomandarea OMS.

Iar consumul de sare în cantități atât de mari poate duce la tensiune arterială ridicată, lucru ce poate crește riscul de a suferi un atac de cord, ori un accident vascular cerebral. În fiecare zi există peste 10.000 de decese din cauza bolilor cardiovasculare. Experții ne mai spun că peste 50% dintre accidentele vasculare cerebrale și bolile de inimă sunt cauzate de tensiunea arterială crescută.

OMS ne sfătuiește să reducem consumul de sare

„Cu cât este mai mare reducerea consumului de sare, cu atât este mai mare scăderea tensiunii arteriale: reducerea consumului de sare poate reduce decesele cauzate de  bolile cardiovasculare și apariția evenimentelor cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord”, a explicat biroul OMS Europa, în raportul intitulat „Action on salt and hypertension”.

Potrivit specialiștilor de la Organizația Mondială a Sănătății, bărbații europeni au un risc de 2,5 ori mai mare de a muri din cauza unei boli cardiovasculare, comparativ cu femeile. Introducerea unor politici ce ar încuraja reducerea consumului de sare chiar și cu 25% ar putea ajuta la salvarea a 900.000 de vieți, conform OMS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alina Maria a României și Nicolae foto personale 4 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
6 front muzeul golesti jpg
Fosta școală de ucenici a Uzinelor de fier, Hunedoara  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (23) jpg
Tecuri Foto comuna baru Facebook (2) jpg
pilot turkish airlines mort png
accident criminalist politia nu treceti   foto alina mitran1 (6) jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
tablou monet fbi jpg
iepure iluzie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net