Cum îţi susţii memoria şi concentrarea. Cele mai bune sfaturi de la specialiști

Vrei să îţi sporeşti atenţia, puterea de concentrare şi să îţi îmbunătăţeşti memoria? Pe lângă plantele care te pot ajuta în acest sens, mai sunt şi alte metode prin care poţi influenţa în bine aceste două procese psihice. 

image

Mişcare. Activitatea fizică poate îmbunătăţi puterea de concentrare. Dacă nu ai timp să mergi la sală sau să practici un sport de echipă, pur şi simplu obişnuieşte-te să te mişti mai mult de-a lungul zilei: să mergi pe jos de câte ori ai ocazia, să îţi găseşti 30 min. în care să ieşi la o plimbare, să mergi în excursii la pădure în weekend etc.

Odihnă. Asigură-te că dormi 7-8 ore pe noapte (în orice caz, nu mai puţin de şase), astfel încât creierul să poată funcţiona la capacitate maximă. Nopţile nedormite afectează puterea de concentrare, favorizând „ceaţa mintală”. Dacă simţi că ai nevoie, poţi apela la suplimente cu melatonină, valeriană, muşeţel sau passiflora. De asemenea, poţi citi câteva pagini dintr-o carte, poţi face o baie caldă cu spumă şi aromaterapie cu un uleiuri care stimulează somnul şi relaxarea: lavandă, bergamotă, tei, muşeţel.

Fără stres. Stresul afectează funcţiile cognitive, aşa că se recomandă practicarea meditaţiei, a exerciţiilor de respiraţie şi a altor activităţi care aduc relaxare şi bucurie: întâlniri cu prietenii, mers la un concert sau la un atelier de meşteşugărit, cititul unei cărţi etc. Pentru fiecare persoană funcţionează altceva, deci e bine să încerci mai multe activităţi pentru a vedea ce te ajută pe tine, conform doc.ro.

Alimentaţie. Studiile au arătat că o alimentaţie care conţine multe produse cu zahăr poate slăbi memoria şi poate reduce volumul creierului, în special zona creierului care stochează memoria pe termen scurt. Şi consumul exagerat de băuturi alcoolice poate avea un impact negativ asupra memoriei. De asemenea, aportul de cantităţi mari de carbohidraţi rafinaţi (prăjiturile, pâine albă, orezul alb) poate fi dăunător memoriei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net