Cum să scapi de mâncărimea înțepăturilor de țânțar. 4 ingrediente pe care le găsești în bucătărie

Odată cu vara vin și țânțarii care aproape că devin o teroare pentru unii oaeni, mai ales dacă sunt și alergici la ei. Dacă te-ai săturat să dai banii pe tot felul de spray-uri și creme care să te protejeze împotriva înțepăturilor de țâțar, noi îți oferim câteva idei de remedii naturale care le pot vindeca mai repede!

Cum să scapi de mâncărimea înțepăturilor de țânțar
Cum să scapi de mâncărimea înțepăturilor de țânțar

Este imporant să știți că țânțarii femele, nu masculii, mușcă oamenii și animalele pentru a-și obține hrana. Majoritatea țânțarilor femele nu pot produce ouă fără a se hrăni cu sânge. Chiar dacă la prima vedere nu pare mare lucru, mucșătura de țânțar poate fi foarte peiculoasă. Țânțarii pot transporta viruși, bacterii și paraziți în saliva lor. Atunci când vă mușcă, pot transmite acești agenți patogeni în corp, provocând boli grave și chiar amenințătoare pentru viață. Depinzând de zonă, țâțarii pot transporta malaeria, virusul West Nile sua febra galbenă.

Remedii pentru mușcăturile de țânțari

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz pot ameliora mâncărimile și umflăturile, deoarece conțin compuși speciali care au efect antiiritant. Fă o pastă de ovăz amestecând cantități egale de ovăz și apă într-un bol până când obții o pastă omogenă. Puneți puțină pastă pe o lavetă și țineți-o pe pielea iritată timp de aproximativ 10 minute. Apoi ștergeți zona cu un șervețel. Dacă aveți multe mușcături, încercați în schimb o baie cu fulgi de ovăz. Puneți 1 cană de fulgi de ovăz sau ovăz măcinat într-o cadă plină cu apă caldă. Înmoaie-te în baia de ovăz timp de 20 de minute.

Gheață 

Temperaturile reci și gheața pot reduce inflamația. De asemenea, frigul amorțește pielea, ceea ce vă poate oferi o ușurare imediată, dar pe termen scurt. Academia Americană de Dermatologie recomandă folosirea unei cârpe reci și umede sau a unei pungi de gheață pentru a ameliora mâncărimile provocate de o mușcătură de țânțar. Nu puneți gheața direct pe piele, pentru că nu vă face bine. Pentru a ameliora mâncărimile, aplicați un pansament rece timp de până la 5 sau 10 minute, de mai multe ori pe zi.

cub de gheata jpeg

Miere

Mierea este folosită de sute de ani ca tratament pentru afecțiuni precum durerile de gât și pielea uscată. Mierea de calitate are multe proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. O picătură mică pe o mușcătură care te mănâncă ar putea reduce potențial inflamația.

Bicarbonat de sodiu

Găsit în aproape fiecare bucătărie, bicarbonatul de sodiu are o multitudine de utilizări - de la coacerea pâinii până la curățarea canalizărilor. Bicarbonatul de sodiu poate oferi, de asemenea, ușurare în cazul unei înțepături de țânțar. Este ușor să faci o pastă de bicarbonat de sodiu și o poți folosi într-un mod similar cu pasta de ovăz. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sugerează să amestecați 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu apă cât să creați o pastă. Aplicați-o pe mușcătura de insecte și lăsați-o să acționeze timp de 10 minute înainte de a o spăla. Aveți grijă să nu vă iritați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net