Cum să te menții mereu hidratat. Fii atent la aceste aspecte, dacă vrei să ai o sănătate de fier!

Hidratarea este esențială pentru o sănătate de fier. Este indicat să consumăm zilnic cantități potrivite de apă pentru a ne ajuta corpul să funcționeze așa cum trebuie, în caz contrar asta poate duce la diferite afecțiuni. Află cum te poți menține hidratat mereu!

apa hidratare sanatate jpg

Simptomele deshidratării

„Există mai multe semne că o persoană ar putea fi deshidratată", a spus Dr. Liz Weinandy, dietetician principal la Ohio State University Wexner Medical Center.

„Dureri de cap sau confuzie, sete extremă, urină foarte închisă la culoare, urinare rară, oboseală, crampe musculare și amețeli. În cazuri extreme de deshidratare, aceasta poate duce la insolație sau hipertermie (căldură corporală anormal de mare)."

Când vine vorba de măsuri preventive și de a rămâne hidratat, Weinandy a spus că „cea mai bună modalitate de a evita deshidratarea este să bei înainte de a ți se face sete".

„În unele situații, este mai ușor să te deshidratezi, de pildă atunci când ești activ la temperaturi ridicate, cumva ar fi să muncești", a continuat ea.

pahar cu apa jpg

Cele mai bune băuturi pentru hidratare în afară de apă

Deși sunt multe lichide ce le putem consuma, apa rămâne însă cea mai bună soluție pentru hidratare .

„Băuturile sportive și soluțiile de înlocuire a electroliților sunt foarte potrivite pentru cei care transpiră excesiv, deși rețineți că majoritatea oamenilor nu au nevoie de ele", a mai spus specialista.

„În ceea ce privește alimentele, majoritatea fructelor și legumelor au un conținut mai mare de apă în comparație cu alte alimente", a spus ea.

„Pepenii, căpșunile, ananasul, castraveții, roșiile și salata verde sunt deosebit de bogate în apă și pot ajuta la prevenirea deshidratării.", a spus specialista.

Bebelușii și persoanele în vârstă sunt mai predispuse la deshidratare. În plus printre riscurile deshidratării se regăsește și posibilitatea de a dezvolta pietre la rinichi, deoarece urina este mai concentrată.

femeia pahar apa jpeg

Câtă apă să bei pentru a rămâne hidratat

Corespondentul medical șef al ABC News, Dr. Jennifer Ashton, a declarat că cantitatea de apă pe care ar trebui să o consumăm zilnic depinde de vârsta, înălțimea și locul în care locuim

Cele mai multe orientări cer ca femeile să bea în jur de 2,7 litri pe zi, pe când bărbații în jur de 3,7 litri.

„Corpul tău îți va semnala când ai nevoie de mai multă apă", a spus Ashton. „De multe ori, oamenii cred că le este foame și de fapt le este sete".

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net