Cum scăpăm de afte. Top cele mai bune 5 remedii naturale pentru aceaste infecții

Ultima actualizare:

Aftele bucale sunt tratate cu medicamente antifungice, dar puteți ameliora simptomele incomode și cu remedii casnice, cum ar fi apă sărată, iaurt și multe altele.

Apa de gură este ideală în cazul aftelor bucale. Foto: Click.
Apa de gură este ideală în cazul aftelor bucale. Foto: Click.

9 remedii naturale

Este important să tratați afta bucală cât mai curând posibil pentru a limita infecția. Medicii prescriu adesea medicamente antifungice. Cazurile ușoare de afte bucale pot dispărea de la sine. Următoarele remedii de casă, utilizate în plus față de medicamentele antifungice, pot ajuta la ameliorarea simptomelor infecției.

1. Apă sărată

Sarea are proprietăți antiseptice, de curățare și calmante. Acest lucru îl face un remediu comun pentru multe probleme orale. Clătirea gurii cu apă sărată ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor afte bucale.

Cum se folosește:

Dizolvați 1/2 linguriță de sare în 1 cană de apă caldă.  Puneți soluția în toată gura. După ce clătiți bine, scuipați soluția de sare.

2. Bicarbonat de sodiu

Clătirea gurii cu bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu) poate ajuta la tratarea aftelor bucale. Într-un studiu din 2009, cercetătorii au analizat eficacitatea bicarbonatului de sodiu ca dezinfectant al Candida albicans aderat la rășina acrilică. Testul a fost menit să simuleze dezinfectarea zilnică a protezelor dentare. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, deși nu este cea mai eficientă formă de dezinfectant, bicarbonatul de sodiu era o „alternativă viabilă”.

Cum se folosește:  Dizolvați 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu în 1 cană de apă caldă. Clătiți toată gura cu acest mixt, scuipați și repetați operațiunea de câteva ori.

3. Iaurt

Iaurtul probiotic conține culturi de bacterii vii, „bune”, care pot ajuta la tratarea aftelor bucale. Culturile nu ucid Candida. În schimb, îi opresc creșterea. Ele pot ajuta, de asemenea, la restabilirea echilibrului corect dintre bacteriile bune și rele din gură. Deoarece este moale, iaurtul este, de asemenea, un aliment grozav de mâncat dacă aveți probleme la înghițire din cauza leziunilor dureroase ale gurii și gâtului.

Cum se folosește: Mănâncați iaurt de câteva ori pe zi la primul semn de afte bucală. Alegeți soiuri de iaurt neîndulcite, deoarece Candida se bucură de zahăr.

4. Suc de lămâie

Se crede că sucul de lămâie are abilități antiseptice și antifungice care îl ajută să lupte împotriva ciupercii care provoacă afte. Potrivit unui studiu din 2009, sucul de lămâie s-a dovedit a fi un tratament mai eficient pentru afte bucale decât violeta de gențiană în rândul persoanelor cu HIV. (Violeta de gențiană este un alt remediu de casă pentru afta orală, dar dovezile recente arată că poate provoca cancer.) 

Cum se folosește: Adăugați sucul de la o jumătate de lămâie la 1 cană de apă caldă sau rece. Beți amestecul sau folosiți-l ca apă de gură. Unii oameni aplică suc de lămâie direct pe leziunile afte, dar aciditatea lămâii poate provoca arsuri și iritații.

5. Turmeric

Turmericul capătă culoarea galben vibrant de la curcumină. Curcumina este un compus puternic despre care se crede că are abilități antiinflamatorii. Potrivit unui studiu din 2010 pe șoareci, curcumina poate trata afta bucală. Studiul a constatat că, curcumina este un antifungic împotriva speciilor de Candida atât albicans, cât și non-albicans, mai ales atunci când este combinată cu piperina. Piperina este un compus găsit în piperul negru care ajută organismul să absoarbă turmericul. 

Cum se folosește: Faceți „lapte de aur” combinând 1/4 până la 1/2 linguriță de pastă de turmeric (cumpărată din magazin sau de casă) cu un strop de piper negru și 1 cană de apă filtrată sau lapte la alegere. Se încălzește într-o cratiță. Simțiți amestecul în toată gura în timp ce îl beți, scriu cei de la Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net