Desertul care poate face minuni pentru creier. Un neurolog renumit îl recomandă: „Este bogat în polifenoli, la fel precum ciocolate și afinele
Cei mai mulți dintre noi ne gândim la desert ca fiind, în mod automat, un inamic al oricărei diete. Iar, în mare parte, acest lucru nu este tocmai fals. Cel puțin atunci când vine vorba despre dulciuri grele, pline de zahăr, este cel mai indicat să le consumăm cât mai rar. Dar există și câteva preparate dulci foarte sănătoase, care vor ajuta creierul să funcționeze mai bine.

Când vorbim despre deserturi, cei mai mulți dintre noi ne gândim imediat la bomboane, torturi și ciocolată pline de zahăr și de ingrediente grele. Indiferent de cât de delicioase ar fi aceste preparate, ele trebuie consumate cât mai rar, mai ales dacă suntem la dietă. Însă, dulcele nu este, în mod automat, un inamic al sănătății.
Dimpotrivă, există unele deserturi foarte sănătoase, care ne vor ajuta creierul să funcționeze mult mai eficient. Printre acestea se numără și budinca de orez negru, un preparat foarte simplu de pregătit.
Este un desert foarte bun pentru creier
Robert Love, un neurolog care ajută oamenii să evite boala Alzheimer, a vorbit într-o postare făcută pe TikTok despre deserturile care pot fi bune pentru creier. Iar despre această budincă delicioasă, Love a spus că totul se datorează efectelor pozitive ale orezului negru.
„Orezul negru este foarte sănătos și delicios. Este bogat în polifenoli, la fel precum ciocolate și afinele. În plus, nu crește glicemia la fel ca orezul obișnuit”, a spus neurologul într-o postare făcută pe TikTok.
Cum se pregătește o budincă simplă de orez negru
Din fericire, pentru a pregăti o budincă de orez negru nu ne trebuie decât o ceașcă de orez, un anason stelat, trei păstăi de cardamon, o cutie de lapte de cocos, trei frunze de lămâie verde, o cutie de lapte condensat, două linguri de zahăr brun și orice fel de fructe dorim. Desigur, dacă dorim să evităm zahărul, putem scoate din listă acest ingredient.
Pentru a pregăti budinca, orezul trebuie spălat și lăsat într-un vas cu apă peste noapte. Apoi, îl vom scurge și îl vom pune la fiert alături de cele două cutii de lapte, anason, cardamon, frunze și foarte puțină sare.
Atunci când are consistența unei paste, orezul poate fi pus în boluri și servit alături de diverse fructe. Acest desert originar din Asia este foarte ușor de pregătit și există numeroase versiuni ale rețetei de budincă de orez negru.
































