Dieta cu citrice te scapă de grăsime
Fructele sunt de neînlocuit în alimentaţie şi reprezintă un ajutor în păstrarea sănătăţii. Citricele sunt binevenite în meniul nostru, mai ales iarna, când nevoia de vitamina C creşte direct proporţional cu nevoia de imunizare a organismului. „Click! pentru femei“ îţi spune cum te ajută acestea să slăbeşti.
Portocalele, mandarinele, grepfrutul sau pomelo sunt pe cât de gustoase, pe atât de bogate în compuşi numiţi flavonoizi, cu proprietăţi anticancerigene. Din nenumăratele avantaje pe care le prezintă consumul regulat de citrice iată care sunt cele mai importante:
Portocale
Diminuarea nivelului colesterolului. Bogate în fibre, portocalele sunt recomandate celor care au un nivel crescut al colesterolului. Îmbunătăţirea funcţionării inimii. Potasiul din conţinutul portocalelor contribuie la menţinerea sănătăţii cardiace în parametri optimi. Când potasiul scade, apar aritmiile.
Mandarine
Reducerea şi păstrarea greutăţii corporale. 100 g mandarine au doar 53 de calorii, ceea ce le recomandă în regimurile de slăbit. Scut împotriva îmbolnăvirilor. Mandarinele sunt bogate mai bogate decât portocalele în flavonoizi, vitamina A, caroten, xantină şi luteină, eficiente în prevenirea îmbolnăvirii organismului.
Grepfrut
Prevenirea artritei. Sucul de grepfrut conţine acid salicilic. Acesta, în combinaţie cu oţet din cidru, poate ajuta la descompunerea calciului ce ajunge să se acumuleze la nivelul cartilajelor încheieturilor, ducând la boli articulare.
Cum procedezi
• Pasul 1. Mizează pe citrice la micul dejun. Fă-ţi un mix de portocale cu iaurt. Alternează cu jumătate de grepfrut şi cereale integrale.
• Pasul 2. Schimbă-ţi obiceiurile alimentare astfel încât să incluzi mai multe fructe şi legume în meniul zilnic. Consumă mai puţină carne şi grăsimi. Înlocuieşte-le cu citrice şi legume din familia crucifere (varză, conopidă, broccoli,etc), bogate în fibre.
• Pasul 3. Înlocuieşte sosurile pe bază de uleiuri şi maioneza cu sucul de lămâie. Astfel, elimini din dietă caloriile inutile şi adaugi vitamina C.
• 48 de ore cu citrice. Acest regim se bazează pe consumul exclusiv de citrice: clementine, mandarine, portocale, grepfrut, lămâi, pomelo, mineole, tangerine etc.
Grepfrutul, cel mai bogat în vitamina C
Nu există efecte adverse în cazul unui consum mare pentru că majoritatea vitaminelor şi mineralelor din aceste fruct sunt solubile şi excesul se elimină aşadar din organism. Poţi slăbi datorită creşterii proceselor metabolice şi arderilor de grăsimi, rezultate din aportul de vitamina C. Multe dintre dietele de scurtă durată includ şi grepfrutul care are cel mai ridicat nivel de vitamina C dintre toate citricele. Grepfrutul micşorează şi nivelul insulinei, ceea ce duce la un apetit mai uşor de controlat. Când nu ne mai este foame, mâncăm mai puţin şi ca urmare slăbim.