Mihaela Bilic, despre beneficiile consumului de dovleac: „Este desertul ideal pentru cei cu diabet sau aflați la cură de slăbire”
În plin sezon de toamnă, dovleacul se numără printre legumele preferate de mulți români. Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul acestuia nu doar pentru gustul său plăcut, ci și pentru numeroasele beneficii pe care le oferă.

Specialista, prezentă aproape zilnic în mediul online, împărtășește informații utile despre nutriție și alimentație, explicând efectele pozitive sau negative ale diferitelor alimente și preparate.
Dovleacul, recomandarea Mihaelei Bilic
Recomandarea Mihaelei Bilic pentru această toamnă, în materie de desert sănătos, este dovleacul. Potrivit informațiilor oferite de medic, o felie de dovleac de 200 g conține aproximativ 80 de calorii, echivalentul unei felii de pâine. Diferența este că dovleacul nu îngrașă și nu conține fructoză care să ne pună în pericol silueta.
Care e dulcele de sezon? Dovleacul! O felie de dovleac de 200 g are 80 cal, la fel ca o felie de pâine! Chiar dacă pare dulce, nu îngrașă și nici fructoză care să ne pună în pericol silueta nu conține.
Într-o felie de dovleac avem 4 mg provitamina A, adică dublul rației zilnice, 450 mg potasiu, 2 mg fier și 3 g fibre. Are mult magneziu, care ameliorează dispoziția și dă stare de bine prin conținutul de acid folic, vitamine din grupul B și glucide cu absorbție lentă”, explică Mihaela Bilic, pe Instagram.
Consumul de dovleac, recomandat pentru persoanele diabetice
De asemenea, Mihaela Bilic recomandă consumul de dovleac copt persoanelor care poftesc la ceva dulce, dar doresc să aibă grijă atât de siluetă, cât și de sănătate. Pentru cei care suferă de diabet, dovleacul copt, asezonat cu puțină scorțișoară, reprezintă alegerea ideală pentru a-și satisface pofta de dulce fără regrete.
„O felie de dovleac copt cu un strop de scorțișoară satisface nevoia de dulce și este desertul ideal pentru cei cu diabet sau aflați la cură de slăbire. Iar conținutul mare de fibre contribuie la echilibrul intestinal și ne ajută să ne săturăm!”, explică medicul nutriționist.



































