Mihaela Bilic ne învață cum să mâncăm pastele corect, ca să nu ne îngrășăm: „Sunt mici secrete care fac diferența”

Dintotdeauna pastele au fost considerate un dușman în lupta cu silueta, însă nutriționistul Mihaela Bilic a explicat că pastele nu sunt, de fapt, un inamic al siluetei noastre, atât timp cât sunt incluse cu ușurință într-o alimentație echilibrată — dacă știm cum să le alegem și cum să le gătim.

Mihaela Bilic - Foto: captură TV
Mihaela Bilic - Foto: captură TV

Potrivit specialistei, sunt câteva detalii importante la care trebuie să fim atenți atunci când alegem pastele pe care le gătim. Iată de ce trebuie să ținem cont: tipul de făină folosit, timpul de fierbere, cantitatea consumată și chiar temperatura la care le servim. Este important de menționat faptul că toate acele criterii de mai sus determină modul în care corpul nostru digeră pastele și cât de multe calorii ajung să fie absorbite.

Mihaela Bilic: „Să fie fierte al dente”

„Cum facem ca pastele să îngrașe mai puțin? Sunt mici secrete care fac diferența.

Contează făina din care sunt făcute — să fie obligatoriu făină de grâu dur (durum), care are gluten cu indice de elasticitate scăzut, ușor de digerat. Coeficientul W este 60 în cazul speciilor de grâu străvechi, față de 350 în grâul modern. Enzimele digestive nu pot descompune aluatul cu W mare, apare inflamația și balonarea.

Să fie fierte al dente, adică ușor tari la mestecat. În pastele moi și supra-fierte, amidonul se umflă cu apă, iar fibrele se înmoaie; din ele se absoarbe o cantitate mai mare de glucide și, implicit, de calorii — deci îngrașă mai tare.

Mihaela Bilic recomandă consumul pastelor reci 

Mihaela Bilic subliniază că pastele nu trebuie eliminate din dietă, ci doar consumate cu atenție și moderație, în porții potrivite. De asemenea, un secret mai constă în a le consuma reci, deoarece îngrașă mai puțin și au efect probiotic. 

„Nu în ultimul rând, contează cantitatea consumată. Porția corectă de paste înseamnă 60 g de paste nefierte pentru o persoană, cât să încapă în doi pumni. Atenție și la sos: pastele calde „înghit” rapid grosimea; fiți zgârciți cu sticla de ulei, chiar dacă este de măsline.

Un ultim secret: pastele consumate reci, ca un fel de salată aperitiv, au efect prebiotic și îngrașă mai puțin. O parte din amidon se recristalizează, rămâne neabsorbit în intestin și hrănește coloniile de bacterii benefice (microbiota)”, a mai spus medicul nutriționist. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
curățenie  foto   Shutterstock jpg
image png
maini reci jpg
cerumen urechi ceara shutterstock 504644287 jpg
Pensie - teapa online - frauda bancara - pensionar - telefon - card FOTO shutterstock
imber1 jpeg
apa potabila robinet jpg
Malmo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net