Mușețelul, izvor de sănătate. Această plantă a fost apreciată încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale vindecătoare

Mușețelul, cu denumirile sale diverse, este mult mai mult decât o simplă plantă. Considerată un dar al naturii, această plantă delicată și elegantă este un adevărat izvor de sănătate și binecuvântare pentru trup și suflet. De la nutriționiști la mari oameni de știință, mușețelul a fost apreciat încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale vindecătoare și calmante.

Mușețel. Foto: arhiva.
Mușețel. Foto: arhiva.

Hipocrate credea în beneficiile acestei plante

Originar din sudul și sud-estul Europei, mușețelul (cunoscut științific ca Matricaria recutita) se găsește acum în aproape toate colțurile lumii. Această plantă erbacee anuală înflorește în lunile aprilie-mai și apoi din nou în septembrie în România, fiind momentul perfect pentru recoltare atunci când majoritatea inflorescențelor au petalele dispuse orizontal.

Beneficiile mușețelului sunt cunoscute și apreciate încă din antichitate. În Egiptul Antic, grecii au consacrat mușețelul ca plantă medicinală de încredere. Hipocrate, Dioscorides și Galenus, nume importante în medicina antică, au scris despre efectele sale benefice, scriu cei de la Adevărul.

Utilizări și beneficii

Cea mai cunoscută formă de utilizare a mușețelului este sub forma ceaiului. Planta uscată conține peste 120 de compuși cu multiple beneficii. Ceaiul de mușețel este renumit pentru proprietățile sale relaxante, ajutând la un somn mai bun, la ameliorarea indigestiilor, balonărilor și a altor tulburări digestive, precum și la reducerea anxietății.

În plus, mușețelul este un aliat în lupta împotriva inflamațiilor și a afecțiunilor pielii. Industria cosmetică folosește intens această plantă pentru proprietățile sale calmante și regenerative.

Cum se prepară ceaiul de mușețel

Pentru a beneficia de proprietățile sale, prepararea ceaiului de mușețel este simplă. Se adaugă o linguriță cu vârf de plante uscate în 300 ml de apă fierbinte și se lasă să infuzeze timp de 10 minute. Apoi, ceaiul se strecoară și se savurează cu plăcere.

În concluzie, mușețelul este cu adevărat o plantă plină de beneficii, oferindu-ne sănătate și armonie atât trupului, cât și sufletului. Indiferent de formă sau de modul de utilizare, mușețelul rămâne o comoară a naturii, apreciată și iubită de-a lungul timpului pentru efectele sale minunate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net