Nu amesteca fructele cu legumele!

image

Sunt tocmai bune de mâncat, aduc numai beneficii organismului, însă mare atenţie la cum le combini. Nu pune în castron legume şi fructe la întâmplare, ci ţine cont că sunt şi combinaţii neinspirate, care îţi îngreunează digestia. Iată ce nu poţi consuma niciodată împreună.

  • Lămâile cu papaya. Acest amestec nu este deloc reuşit. Specialiştii spun că poate creşte riscul de anemie şi nivelul hemoglobinei.
  • Fructele acide cu cele dulci. Încearcă să nu amesteci fructe acide (grepfruit sau căpşuni) sau fructe semiacide (mere, rodii sau piersici) cu fructe dulci, cum sunt bananele. Totuşi, poţi amesteca fără nici o problemă fructe acide cu cele semiacide.
  • Portocalele cu morcovii. Morcovii şi portocalele sunt adesea consumate împreună, îndeosebi când se prepară sucuri naturale. Însă sucul de morcovi şi portocale creşte aciditatea la stomac, provocând arsuri şi reflux. De asemenea, această combinaţie este dăunătoare pentru rinichii tăi.
  • Pepenii cu alte fructe. Pepenii nu trebuie mâncaţi în combinaţie cu alte fructe, în mare parte din cauza conţinutului ridicat de apă. Sunt foarte sănătoşi consumaţi ca atare, indiferent de culoarea lor. 
  • Bananele cu guava. Nici combinaţia de banană şi guava nu este una fericită. Aceasta provoacă aciditate şi gaze, precum şi senzaţie de greaţă şi dureri de cap, conform www.alegesanatos.ro.  
borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
laura cosoi png
IMG 0810 jpg
gianina corondan tb1000 jpg
BeFunky collage (34) jpg
colaj grecia jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
vacanta femeie jpg
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg