Nu amesteca fructele cu legumele!

Ultima actualizare:

Sunt tocmai bune de mâncat, aduc numai beneficii organismului, însă mare atenţie la cum le combini. Nu pune în castron legume şi fructe la întâmplare, ci ţine cont că sunt şi combinaţii neinspirate, care îţi îngreunează digestia. Iată ce nu poţi consuma niciodată împreună.

  • Lămâile cu papaya. Acest amestec nu este deloc reuşit. Specialiştii spun că poate creşte riscul de anemie şi nivelul hemoglobinei.
  • Fructele acide cu cele dulci. Încearcă să nu amesteci fructe acide (grepfruit sau căpşuni) sau fructe semiacide (mere, rodii sau piersici) cu fructe dulci, cum sunt bananele. Totuşi, poţi amesteca fără nici o problemă fructe acide cu cele semiacide.
  • Portocalele cu morcovii. Morcovii şi portocalele sunt adesea consumate împreună, îndeosebi când se prepară sucuri naturale. Însă sucul de morcovi şi portocale creşte aciditatea la stomac, provocând arsuri şi reflux. De asemenea, această combinaţie este dăunătoare pentru rinichii tăi.
  • Pepenii cu alte fructe. Pepenii nu trebuie mâncaţi în combinaţie cu alte fructe, în mare parte din cauza conţinutului ridicat de apă. Sunt foarte sănătoşi consumaţi ca atare, indiferent de culoarea lor. 
  • Bananele cu guava. Nici combinaţia de banană şi guava nu este una fericită. Aceasta provoacă aciditate şi gaze, precum şi senzaţie de greaţă şi dureri de cap, conform www.alegesanatos.ro.  
image
image
image
image
image
image
femeie musca politisti jpeg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
Derinkuyu orasul subteran FOTO wikipedia org jpg
Casă curată și frumoasă, Foto Pixabay (2) jpg
tatuaj henna freepik jpg
gradina freepik jpg