Obezitatea face ravagii în rândul femeilor! Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Contribuie la riscul apariției anumitor tipuri de cancer”

Obezitatea și excesul de greutate reprezintă probleme semnificative de sănătate și sunt principalele cauze de deces, care ar putea fi prevenite atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare. Impactul obezității diferă între bărbați și femei, iar cercetările au confirmat că obezitatea constituie un factor de risc major pentru bolile fizice și tulburările de sănătate mentală la femei, potrivit nutriționistului Cori Grămescu. Specialiștii trag un semnal de alarmă!

Obezitatea face ravagii în rândul femeilor
Obezitatea face ravagii în rândul femeilor

Obezitatea face ravagii în rândul femeilor

Obezitatea contribuie semnificativ la creșterea riscului de apariție a unor tipuri specifice de cancer, în special cancerul de sân, cel endometrial și cancerul vezicii biliare. În ceea ce privește sănătatea reproductivă, obezitatea afectează negativ atât fertilitatea, cât și eficacitatea contracepției.

În sfera sănătății mentale, obezitatea este strâns asociată cu depresia, tulburările de anxietate, boli neurodegenerative și tulburările de somn. O chestiune discutată mai puțin în Europa, dar bine observată în SUA, este că persoanele obeze prezintă o productivitate mai scăzută la locul de muncă în comparație cu cele cu greutate normală. Aceasta se reflectă prin numărul crescut de zile de concediu medical, raportări frecvente ale burnout-ului sau epuizării și venituri salariale mai reduse decât cele ale persoanelor cu greutate normală, având aceeași vechime și experiență în muncă. 

Cori Grămescu explică costurile ascunse ale obezității

„Obezitatea este o realitate complexă care nu afectează doar aspectul fizic ci și întregul organism și starea noastră de bine. Prin urmare, este important să avem un dialog deschis despre această problemă și să înțelegem cum afectează diverse aspecte ale vieții noastre, dar mai ales să înțelegem că există soluții la care putem apela pentru a ne elibera de această povară.

Obezitatea poate aduce cu sine provocări semnificative, mai ales pentru mamele ocupate cu copii mici, unde timpul și resursele sunt adesea limitate. Însă, chiar și în aceste circumstanțe, există soluții pragmatice pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea. Printre cele mai comune probleme cu care se confruntă femeie care au un număr semificativ de kilograme în plus, se numără:

● oboseala cronică și dificultăți de concentrare;

● balonarea și arsurile gastrice, precum și probleme digestive în general (constipație, hemoroizi);

● dificultăți de mișcare care se încadrează în definiția dizabilităților fizice ( dureri de genunchi, de talpă, de spate și de gât). Căzăturile sunt mult mai frecvente în cazul persoanelor supraponderale și se vindecă mult mai greu, cauzând adeseori sechele permanente;

● incontinența urinară;

● probleme de organizare și autoreglare emoțională sănătoasă;

lipsa somnului.”, a spus nutriționistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net