Specialistul Andreas Vythoulkas, despre infertilitate: «La peste 95% din cazurile în care cuplurile nu pot să obțină o sarcină pe care naturală există soluții»

Ultima actualizare:

Directorul medical Genesis Athens, Andreas Vythoulkas, a vorbit despre infertitlitate, de ce femeile nu pot rămâne însărcinate, dar și ce soluții sunt pentru ca viața și să se îmbunătățească.

Andreas Vythoulkas și Luca Militello, deschidere clinică infertilitate
Andreas Vythoulkas și Luca Militello, deschidere clinică infertilitate

Din păcate, multe femei din România se confruntă cu probleme de infertilitate, estimându-se că 10-16% dintre cuplurile din țara noastră se află în această situație. 

Reporterii Click! au dorit să afle mai multe despre infertilitate, tratamente și soluții, astfel că au fost prezenți la deschiderea clinicii Genesis Athens, cel mai mare centru de infertilitate din sud estul Europei.

La eveniment am discutat cu Andreas Andreas Vythoulkas, medicul ce a făcut minuni pentru multe cupluri din România. Priviți ce ne-a dezvăluit!

Citește și S-a deschis Genesis Athens, cel mai mare centru de excelență in infertilitate din sud-estul Europe

Click!: Care este povestea clinicii?

Directorul medical Genesis Athens, Andreas Vythoulkas: Clinica Genesis Athens se află în România din 2016, atunci când s-a înființat prima clinică care tratează probleme de infertilitate. Cererea a fost foarte mare, iar noi a trebuit să căutăm un spital mai mare și am început o colaborare cu grupul Monza, iar în 2020 ne-am mutat într-un spital mai mare ca să putem să oferim serviciile pacienților cu probleme de infertilitate.

După doi ani de zile, cererea a fost și mai mare, astfel că a trebuit să ne mutăm într-un loc și mai mare, așadar ne-am mutat aici, într-un loc și mai mare. Din datele pe care le avem, este cel mai mare centru de tratare a infertilității din sud estul Europei, iar obiectivul este să acoperim o gamă largă de servicii medicale care pot să acoperi toate specialitățile care sunt corelate cu infertilitatea. Aici, în centru, se găsesc toate specialitățile. În centru găsim orice are legătură cu sănătatea unei femei, soluții, este un centru în care găsești orice.

Au românii informații corecte sau îndeajuns de multe informații despre infertilitate?

Românii au informațiile pe care le dăm noi ca medici și presa. Poate pare ceva complicat, dar infertilitatea este ca orice alta boală, care atunci când apare, are soluții. Încerc să explic tuturor că la peste 95% din cazuri de cupluri care nu au putut să obțină o sarcină pe care naturală, există soluții.

Însă trebuie respectate niște reguli. O sugestie pentru femeile tinere ar fi să nu amâne foarte multe să se gândească la un copil, să se gândească la primul copil până la 30 de ani. Al doilea lucru este ca dacă după un an de zile după ce ai contact neprotejat și nu apare sarcină să apelăm la un specialist. De multe așteptăm să se întâmple, însă de fapt, ne confruntăm cu infertilitatea.

Românii sunt un popor de oameni credincioși, ca și grecii. Cât este mâna medicului și cât este mâna lui Dumnezeu pentru ca o femeie să devină mamă atunci când se confruntă cu infertilitatea?

Dacă așteptăm minuni, fără să facem nimic este o abordare greșită. Noi ca oameni trebuie să facem tot ce ține de noi ca să obținem ceea ce ne dorim iar dacă noi facem aceste lucruri, atunci avem și ajutorul lui Dumnezeu. Nu putem să stăm relaxați să așteptăm să facă Dumnezeu totul pentru noi.

Lucrurile nu sunt separate, atât de la doctor, atât de la Dumnezeu. Noi încercăm prin cunoștințele, experiența și ajutorul lui Dumnezeu să ajutăm.

Cât de importantă este această clinică pentru România?

Este cea mai mare clinică de acest gen din sud estul Europei, este un lucru important. Eu mă mândresc cu asta. Este un centru ce are servicii medicale de un nivel înalt. Înainte cuplurile plecau în țările vecine să se trateze, acum nu mai pleacă și chiar vin străini aici, fiind un centru de referință.

Dacă vorbim despre pacienții care au apelat la serviciile dvs, aveți vreo poveste emoționantă ce v-a marcat?

Fiecare cuplu are o poveste mare în spate. Există suferință, supărări, depresii. Fiecare caz este un caz separat, este de făcut film pentru fiecare poveste. Atunci când ai o pacientă care a făcut 13 sau 14 fertilizări în vitro și încă continuă, iar până la urmă ajunge cu ajutorul lui Dumnezeu să aibă copilul dorit, nu poți să nu te emoționezi.

Ce simtiți când vedeți atâta fericire în jurul dv datorită activității pe care o desfășurați la clinică?

Este un lucru pe care îl fac zi de zi și nu mai am emoții așa mari când intru în sala de operații, dar, vă dați seama, să-ți vezi ‘’copiii’’ o dată pe an, toți adunați, și să vină să îți mulțumească, nu ai cum să nu te emoționezi.

V-ați fi văzut făcând altceva?

Până la urmă, Dumnezeu îi trimite pe fiecare unde le este locul. Emoții, satisfacții mi-a dat meseria asta și nu aș putea face altceva. Când vezi că ai contribuit ca niște copii să fie acolo, nu există mai mare satisfacție.

Ce mesaj aveți pentru cei care vor să devină părinți nu pot?

Infertilitatea se tratează, doar trebuie să găsim putere și răbdare să continuăm, iar rezultatul va veni. Să mergem la specialist și să luăm tratamentul pe care ni-l dă.

Genesis Athens, cel mai mare centru de excelență in infertilitate din sud-estul Europei. Acesta și-a deschis porțile într-un eveniment grandios, care a avut loc la Spitalul Monza, de pe Calea Șerban Vodă 95-101. La deschidere au fost invitați mămici și tătici, copiii acestora, dar și tineri căsătoriți și oameni obișnuiți care își doresc să aibă un copil, dar nu reușesc.

Citește și S-a deschis Genesis Athens, cel mai mare centru de excelență in infertilitate din sud-estul Europe

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net