Top 10 beneficii ale exerciţiilor fizice regulate. Cum să începi 2022 în formă maximă?

Există multe tipuri de activitate fizică şi s-ademonstrat că exerciţiile au beneficii pentru sănătate, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.Te pot ajuta chiar să trăieşti mai mult.  

image

Medici, experţi în fitness, nutriţionişti, chiar şi psihologi recomandă deseori mişcarea. Exerciţiile fizice constante ajută la creşterea imunităţii organismului astfel că aceia care practică orice fel de sport se îmbolnăvesc mai rar. Iată 10 moduri în care exerciţiile regulate vă ajută corpul şi creierul, bazate pe studii.

Exerciţiile fizice te pot face mai fericit

S-a demonstrat că exerciţiile fizice regulate îmbunătăţesc starea de spirit şi pot reduce depresia, anxietatea şi stresul. Nici nu contează cât de intens este antrenamentul. Se pare că exerciţiile fizice pot aduce beneficii stării de spirit, indiferent de intensitatea activităţii fizice.

image

Ajută la pierderea în greutate

Exerciţiile fizice sunt esenţiale pentru a susţine un metabolism sănătos şi pentru a arde mai multe calorii pe zi. De asemenea, vă ajută să vă menţineţi masa musculară şi să pierdeţi în greutate.

Ajută muşchii şi oasele

Exerciţiile fizice joacă un rol vital în construirea şi menţinerea muşchilor şi ajută, de asemenea, la creşterea densităţii osoase atunci când eşti mai tânăr, pe lângă faptul că ajută la prevenirea osteoporozei mai târziu în viaţă.

Cresc nivelul de energie

Exerciţiile fizice pot fi un adevărat stimulent de energie pentru mulţi oameni, inclusiv pentru cei cu diferite afecţiuni medicale. De fapt, exerciţiile fizice par să fie mai eficiente în combaterea oboselii cronice decât alte tratamente, inclusiv terapii pasive precum relaxarea şi întinderea sau nici un tratament.

image

Reduc riscul de boli cronice

Activitatea fizică zilnică este esenţială pentru menţinerea unei greutăţi sănătoase şi reducerea riscului de boli cronice. Sportul poate ţine departe afecţiuni cum ar fi diabetul, bolile de inimă şi reduce riscul apariţiei multor tipuri de cancer.

Ajută la sănătatea pielii

Exerciţiile fizice moderate pot oferi protecţie antioxidantă şi promovează fluxul sanguin, ceea ce poate proteja pielea şi poate întârzia semnele de îmbătrânire.

Îmbunătăţeşte sănătatea creierului şi memoria

Exerciţiile fizice regulate îmbunătăţesc fluxul de sânge către creier şi ajută la sănătatea creierului şi la memorie. În rândul adulţilor în vârstă, poate ajuta la protejarea funcţiei mentale.

Ajută la relaxare şi la calitatea somnului

Activitatea fizică regulată, indiferent dacă este aerobă sau o combinaţie de antrenament aerobic şi de rezistenţă, te poate ajuta să dormi mai bine şi să te simţi mai plin de energie în timpul zilei.

Exerciţiile fizice pot reduce durerea

Exerciţiile fizice au efecte favorabile asupra durerii asociate cu diferite afecţiuni. De asemenea, pot creşte toleranţa la durere.

Îmbunătăţesc viaţa sexuală

Exerciţiile fizice pot ajuta la îmbunătăţirea dorinţei sexuale, a funcţiei şi a performanţei la bărbaţi şi femei. De asemenea, pot ajuta la reducerea riscului de disfuncţie erectilă la bărbaţi.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net