Pas important pentru criptomonede. Guvernul Regatului Unit le pregătește pentru viitor

Marea Britanie a publicat un set de orientări inovatoare, care definesc sectorul criptomonedelor, care pare să fie în plină expansiune în rândul cetățenilor săi.

Bitcoin / Pixabay
Bitcoin / Pixabay

Stablecoins au fost recunoscute ca mod oficial de plată în Marea Britanie, ca parte a noilor sale comunicări. Stablecoins, precum Tether și Binance USD, sunt active de tip crypto, ancorate la active de rezervă precum aurul sau monedele fiat. Așadar, chiar dacă piața criptomonedelor este în scădere, acestea pot înregistra în continuare câștiguri datorită performanței activului subiacent.

Cum se traduce asta în prețul criptomonedelor

Guvernul Regatului Unit a lansat anul trecut o consultare cu privire la activele crypto și la stablecoins, ale cărei rezultate au fost anunțate la Summitul financiar global de către secretarul britanic pentru economie, John Glen.

Citește și Ai criptomonede? Sfaturile importante ale lui Elon Musk cu privire la viitoarea inflație

"Guvernul intenționează să legifereze pentru a aduce stablecoins - atunci când sunt utilizate ca mijloc de plată - în perimetrul de reglementare a plăților, creând condiții pentru ca emitenții de stablecoins și furnizorii de servicii să opereze și să investească în Regatul Unit", se arată într-o postare pe website-ul guvernamental.

Ministrul britanic al Finanțelor, Rishi Sunak, a ordonat crearea de NFT-uri tranzacționabile, susținute de guvern, ca parte a planurilor sale de transformare a Regatului Unit într-un centru global de cripto-monede. Sunak a ordonat Monetăriei Regale să producă aceste obiecte de colecție digitale bazate pe blockchain.

Vezi și Rusia va accepta cumpărarea de gaze și petrol cu Bitcoin. Cu cât a crescut prețul monedei

Monetăria Regală produce monede pentru Regatul Unit și este deținută în totalitate de Trezoreria Majestății Sale.

Economic Secretary @JohnGlenUK announced today that stablecoins will be brought into UK payments regulation.This places the UK financial services sector at the forefront of technology, creating conditions for stablecoin issuers and service providers to operate and invest. pic.twitter.com/14SsIGW5bf

— HM Treasury (@hmtreasury) April 4, 2022

„Lucrăm cu Monetăria Regală la un jeton nefungibil (NFT) în această vară, ca emblemă a abordării orientate spre viitor pe care Marea Britanie este hotărâtă să o adopte", a declarat Sunak. „Ambiția mea este de a face din Regatul Unit un centru global pentru tehnologia criptomonedelor, iar măsurile pe care le-am prezentat astăzi vor contribui la asigurarea faptului că firmele pot investi, inova și se pot extinde în această țară."

Guvernul Marii Britanii dorește să creeze o infrastructură a pieței financiare (FMI), cunoscută sub numele de "Sandbox", care va permite firmelor să experimenteze și să inoveze în ceea ce privește furnizarea de infrastructură pentru serviciile crypto.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net