Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor

Ultima actualizare:

Pentru cei 3 milioane de pensionari din România, există o veste excelentă în legătură cu ajutorul pentru plata facturilor la energie. Acești seniori vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei pe cardul de energie, bani care vin ca o mare ușurare pentru mulți din această categorie. 

Card energie. Foto: arhiva.
Card energie. Foto: arhiva.

Cine sunt cei care primesc de la stat acești bani?

Această măsură se aplică în special celor 2.800.000 de pensionari care deja au primit 750 de lei pentru plata energiei. Mai exact, este vorba despre seniorii care îndeplinesc condițiile pentru a primi acest sprijin. Cel mai important dintre acestea este să aibă venituri lunare sub 2000 de lei.

Când vor beneficia cei aproape 3 milioane de români de acești bani

Conform legii, banii urmau să fie distribuiți în două tranșe pe parcursul anului 2024. În ceea ce privește prima tranșă, aceasta a fost acordată la finalul lunii februarie, acoperind perioada ianuarie - iunie. A doua tranșă, care se estimează că va fi acordată după luna august, va fi destinată pentru perioada iulie - decembrie 2024.

Legea a fost aprobată de președinte. De unde vin banii?

Legea care permite această distribuție a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și are ca scop ajutorarea categoriilor de persoane vulnerabile pentru a compensa prețul la energie. Aceste fonduri provin din resurse externe, fiind finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Legea poate fi consultată AICI.

Cum poate fi folosit acest ajutor

Banii acordați pot fi utilizați pentru plata facturilor la energie electrică, energie termică centralizată, gaze naturale, butelii, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Această măsură vine ca un sprijin semnificativ pentru pensionarii cu venituri mai reduse, ajutându-i să facă față costurilor de zi cu zi.

Astfel, această inițiativă vine ca o veste bună pentru 3 milioane de pensionari din România, oferindu-le sprijinul necesar pentru a acoperi costurile legate de energie și încălzire, într-un context economic care poate fi uneori dificil pentru persoanele vulnerabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
portofel cu bani pixabay jpg
architecture 2609391 1280 jpg
statui insula pastelui shutterstock 171875450 jpg
legs 1867769 1280 jpg
Raceala la pisici pisica cu labuta pe fata 768x512 webp
pyramids 2159286 1280 jpg
urs oreo furat dulciuri jpg
aeronava animawings jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net